Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2016-11-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127149694

Risk E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2016-11-07
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Pär Sandå var 26 år gammal när cheferna på Swedbank ställde in en ny dator på hans skrivbord. Den till synes oskyldiga burken rymde en elektronisk koppling till den nystartade svenska optionsbörsen. Året var 1991 och finansmarknaden var på väg att ömsa skinn för alltid.

Femton år senare gick Pär Sandå och hans vänner i täten för aktiemarknadens globalisering. Med kontor på tre kontinenter, och servrar utställda invid världens största börser, gjorde de en halv miljon affärer per dygn i fyrtio olika länder. Ändå var de bara som mest trettio personer. På vägen byggde de upp ett av Sveriges mest lönsamma företag någonsin.

Risk är en berättelse om en finansiell revolution, om entreprenörskap och om Pan Capital ? en av näringslivets bäst bevarade hemligheter.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jacob Bursell

  • Tradingkungarna: svenskarna som erövrade Wall Street

    Jacob Bursell

    I början av 1990-talet fick den 26-årige aktiemäklaren Pär Sandå en ny dator på sitt skrivbord. Den oskyldiga burken var kvittot på en förändring som svepte genom finansindustrin: plötsligt kunde aktier köpas och säljas med en knapptryckning. "Jag...