Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
455
Utgivningsdatum
2016-08-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127149823

Binas historia E-bok

(7 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2016-08-16
168
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Binas historia" är en roman om en av de slumrande katastrofer som alltmer kommer i blickfånget: bidöden. Krisen med bisamhällen som slås ut världen över kan se ut som en perifer detalj i det ekologiska systemet. Men utan bin, ingen pollinering. Utan pollinering, inga växter. Och vad är förutsättningarna för liv utan växter?

William är en melankolisk biolog och fröhandlare i England 1852, som bygger en helt ny sorts bikupor för att ge ära och berömmelse åt sig själv och familjen.

George är biodlare i USA 2007 och kämpar för sin överlevnad men hoppas att sonen kan rädda gården. Men något håller på att hända med hans bin.

Tao arbetar med handpollinering i ett framtida Kina där bina har försvunnit. Hennes högsta önskan är att sonen ska få ett bättre liv.

Från de första trevande försöken att odla bin över det industriella lantbruket till en framtid utan bin. "Binas historia" är tre vackert och överraskande sammanfogade berättelser om relationer mellan föräldrar och barn, och om människans sårbarhet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Binas historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk
    @bokslukarfeministen, 27 februari 2021

    Alla tre berättelser i Binas historia är oerhört intressanta att få följa. Binas historia är en dystopisk framtidsvision som även är lärorik och viktig för att lära oss om vad konsekvenserna kan bli om bina försvinner. Den är mörk och väcker många tankar, men är samtidigt en riktig bladvändare som är svår att lägga ifrån sig, både för att den påverkar en så mycket att det är omöjligt att inte tänka på den när en väl lagt ifrån sig boken men också för att en bara vill fortsätta läsa. Nu är ja... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maja Lunde