Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2018-09-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127149953
Factfulness (e-bok)

Factfulness E-bok

(36 röster)  |  Läs 9 recensioner
E-bok,  Svenska, 2018-09-11
148
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst." Bill Gates

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker - alla blir besegrade i omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.

Med samma passion och folkbildningsiver som gjort Hans Rosling berömd visar han hur vi alla kan slippa stressas av en föråldrad bild av världen. Bara genom att ha en världsbild grundad på fakta kan medborgare, politiker och företagsledare fatta rätt beslut i en globaliserad samtid.

Boken är skriven av Hans Rosling tillsammans med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling.

Hans Rosling (1948-2017) var professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet. Han var även medgrundare av stiftelsen Gapminder, och en enormt uppskattad föreläsare och folkbildare.

Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund är stiftelsen Gapminders andra två medgrundare. De arbetade tillsammans med Hans Rosling under 18 år. I dag föreläser de över hela världen och deras arbete med att tillgängliggöra forskning är flerfaldigt prisbelönt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Factfulness. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket intressant bok!
  Greli, 16 januari 2019

  Vidgar ens vyer, mycket lärorikt oavsett förkunskaper! Bästa boken jag läst på länge! Borde vara obligatorisk i skolundervisningen! Rekommenderas starkt!

 2. En bok för journalister
  Nils Torvalds, 15 januari 2019

  Jag skrev en artikel publicerad i Vasabladet den 13 januari om hur nyttig boken är för bl.a. journalister. Själv har jag största delen av mitt liv jobbat i den branschen.

 3. Bästa bok på länge
  Martina, 8 januari 2019

  Otroligt bra bok som alla borde läsa. Kommer läsa den ett par gånger till för att verkligen ta åt mig av de verktyg han ger oss. Tack alla som varit med i skrivandet av denna bok.

 4. Läsvärd bok
  Kalle T, 6 januari 2019

  På allt sätt en läsvärd bok, som samtidigt ger nya dimensioner på "ingrodda fakta" som inte mera har en verklighetsgrund.
  Språkligt sätt kunde boken vara bättre skriven.

 5. Blir bättre

  Jag var lite tveksam i början av boken då jag redan har sett en del av Hans Roslings föreläsningar, och trodde att det bara skulle bli en upprepning. Men boken ger ett extra djup i hans idéer. Några som man kände till fast omformulerade så det ger en djupare insikt i idéen. Ibland så håller jag inte med vissa påståenden sådär direkt, tex att förstå naturvetenskaperna är så mycket annorlunda än att förstå humanistvetenskaperna. Det kanske behövs ett längre resonemang än det som boken har tid ... Läs hela recensionen

 6. Fascinerande!
  sören lind, 22 september 2018

  Vilken eye opener! Borde läsas av alla besserwissrar och s.k. beslutsfattare. Gör den till obligatorisk kurslitteratur i all undervisning på universitetens samhällsveteskapliga ämnen.

 7. Livsviktigt!
  Annika Härlin, 4 augusti 2018

  Den här boken borde alla i hela världen läsa. Lättläst, pedagogisk och otroligt intressant. Testa dig själv i början och jämför med chimpanser, vanliga människor i olika länder, professorer, politiker och företagsledare men jämför även efter läsning med vad du nu vet.

 8. Journalister och Aktivisters motivation

  Mycket bra bok men:
  - Journalisters skrivande/agerande styrs inte enbart av krav på att vara dramatiska, utan också av dolda politiska motiv.
  - Aktivisters agerande styrs inte heller alltid av själva sakfrågan utan har ofta andra (politiska) grunder och avsikter.
  Tyvärr framkommer inte det så väl i boken.
  Det är ju självklart att Hans Rosling förstår/anser att mänsklighetens framsteg beror på Socialliberalism, Fri företagsamhet och starka, stabila men ej totalitära stater.

 9. värd att lyssna på
  kent flood, 21 april 2018

  En vis man. lättläst bok. följ hans råd. ta inte en enstaka siffra för något. sätt den i sitt sammanhang. försök förstå världen. Tack Roslingar.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna