Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (7.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-04-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127149953
Factfulness (e-bok)

Factfulness (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2018-04-05
126
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Tio knep som hjälper dig att förstå världen.

"Denna bok är min sista strid i min livslånga kamp mot den förödande globala okunskapen. Den är mitt sista försök att förändra människors sätt att tänka." - Hans Rosling

När vi människor får frågor om globala trender svarar vi nästan alltid fel. Studenter, Nobelpristagare och ledande politiker - alla blir besegrade i -omvärldskunskap av aporna på zoo. Hur kan det komma sig?

I Factfulness visar Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.

Med samma passion och folkbildningsiver som gjort Hans Rosling berömd visar han hur vi alla kan slippa stressas av en föråldrad bild av världen. Bara genom att ha en världsbild grundad på fakta kan medborgare, politiker och företagsledare fatta rätt beslut i en globaliserad samtid.

Boken är skriven av Hans Rosling tillsammans med Anna Rosling Rönnlund och Ola Rosling.

Hans Rosling (1948-2017) var professor i internationell hälsa vid Karolinska Institutet. Han var även medgrundare av stiftelsen Gapminder, och en enormt uppskattad föreläsare och folkbildare.

Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund är stiftelsen Gapminders andra två medgrundare. De arbetade tillsammans med Hans Rosling under 18 år. I dag föreläser de över hela världen och deras arbete med att tillgängliggöra forskning är flerfaldigt prisbelönt.

"Hans Rosling berättar historien om 'den mänskliga utvecklingens tysta mirakel' som bara han kan. Men Factfulness gör mycket mer än så. Boken förklarar också varför framsteg ofta sker så hemligt och tyst, och lär läsarna hur man kan se dem tydligt." - Melinda Gates

"En av de viktigaste böcker jag någonsin läst - en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen."

Bill Gates
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Factfulness. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. värd att lyssna på
    kent flood, 21 april 2018

    En vis man. lättläst bok. följ hans råd. ta inte en enstaka siffra för något. sätt den i sitt sammanhang. försök förstå världen. Tack Roslingar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

Bloggat om Factfulness