Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2017-09-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Ninni Holmqvist
Originaltitel
Selskabet
Medarbetare
Jørgensen, Camilla (form) / Lindströn, Conny (form)
Dimensioner
235 x 164 x 28 mm
Vikt
703 g
SAB
Hce
ISBN
9789127150423
Sällskapet (inbunden)

Sällskapet

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden, Svenska, 2017-09-02
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
det här författarskapet måste vara ett av de bästa och mest originella i Norden just nu. Therese Bohman, Expressen

stor glädje har fyllt mig under läsningen och jag avundas dem som har den framför sig. Ingrid Elam, DN

Sällskapet samlar den enastående danska prosaisten Christina Hesselholdts fyra kortromaner om Camilla och hennes krets, utgivna mellan 2008 och 2014. Hela sviten rör sig kring samma persongalleri; Camilla och hennes make Charles, vännerna, de gamla föräldrarna. Läsaren möter dem i olika faser i livet, perspektivet skiftar och någon som haft en undanskymd roll blir plötsligt huvudperson.

Talet tillhör en mängd röster och monologerna som framförs är direkta, gåtfulla, lakoniska. Hesselholdt skriver om begär och konflikt i kärleksrelationen, om medelålders- och medelklassliv som till det yttre verkar välordnade men där ett existentiellt bråddjup finns strax under ytan. Det är litteratur som talar om det viktigaste, med svärta, humor, sorg och en stor generositet, och ett betydande författarskap att upptäcka.

Christina Hesselholdt (f. 1962) har utgivit femton prosaböcker sedan debuten 1991. Sällskapet kom 2015 i Danmark och blev en kritikersuccé. Den översätts nu till flera språk. För romanen Vivian (2016), om fotografen Vivian Maier, är Hesselholdt nominerad till Nordiska rådets litteraturpris 2017.

»Formen är monologen (och vilken monolog sen! Slagfärdig! Berörande! Ekvilibristisk!) med skiftande jagberättare, oftast Camilla. Camillaböckerna kan ses som ett utforskande av det som på en gång är deras egen form och ett grundläggande mänskligt villkor: den inre monologen // Det är ingenting mindre än en kärlekshandling.«
POLITIKEN

»Jag är övertygad om att den här boken kommer att förändra den danska litteraturen.«
INFORMATION

»Christina Hesselholdt skriver med en förunderlig lätthet, väl tillvaratagen i Ninni Holmqvists fina översättning, där orden dansar fram över solbelysta höjder och mörka djup. Det är en ren glädje att följa figurernas tankesprång, så sprittande eleganta och fulla av humor att allvaret drabbar först efter hand. För noga läst är detta en serie berättelser om sorg, om att vilja älska men inte kunna nå in i varandra, om längtan, om ensamhet, förlust och död.« DN

»Ni vet när man träffar en ny person som inte liknar någon annan man känt, och som därför gör en fascinerad, på gränsen till förälskad? Så känns det att läsa danska Christina Hesselholdts Sällskapet« - Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sällskapet
 2. +
 3. Den svavelgula himlen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svavelgula himlen av Kjell Westö (inbunden).

Köp båda 2 för 382 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sällskapet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Tröttsamt pladder
  Bengt, 8 november 2017

  Det här är obegripligt! Att denna bok har höjts till skyarna av recensenterna. Storyn går mest på tomgång och sällan lämnas en tanke som ger upphov till inlevelse eller igenkänning hos läsaren.

 2. Briljant!
  Novelisto, 19 oktober 2017

  Jag håller fullständigt med recensenterna. Det här är en fantastisk romansvit, skriven på en liksom sprakande, lätt prosa, med ett annorlunda grepp där perspektiven skiftar i modernistisk men modern anda. Man riktigt sugs in i berättelsen, och kommer karaktärerna väldigt nära. Det bästa jag läst på mycket längre!

 3. Ostrukturerat pladder!
  ¿August Strindberg¿, 4 oktober 2017

  Recencenter har ibland helt andra åsikter om författare och deras verk än vi läsare. Så är fallet med denna bok; en bok som är skriven av "nordens bästa författare" - enligt SvD. Jag kan räkna upp ett antal nordiska författare som samtliga överträffar Christina Hesselholdt ostrukturerade, virriga prosa med en näst intill total avsaknad av "röd tråd".

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Christina Hesselholdt

 • Companions

  Christina Hesselholdt

  Camilla, Charles, Alma, Edward, Alwilda and Kristian are a circle of friends hurtling through mid-life. Structured as a series of monologues jumping from one friend to the next, COMPANIONS follows their loves, ambitions, pains and anxieties as the...

Bloggat om Sällskapet