Elkomikern (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2019-05-04
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
220 x 150 x 20 mm
Vikt
321 g
SAB
Hc
ISBN
9789127150584
Elkomikern (inbunden)

Elkomikern

Inbunden Svenska, 2019-05-04
177
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Luuk är unikt bra i dialogen, har oneliners som liknar ut-och-invända strumpor och ödet som väntar bröderna är bara en av flera filmiska scener.

Expressen

Lars Fureskär är Elkomikern, Skaras störste son.

Lars väljer tidigt en egen bana i livet. Inspirerad av Nikola Tesla, Thomas Edison och Luigi Galvani; Isadora Duncan, Buster Keaton och Charlie Chaplin smälter han samman vetenskap och underhållning till en enmansföreställning som världen aldrig tidigare har skådat. Genom att leda elektricitet genom kroppen kan han dansa, studsa och sväva över scenen i ett fyrverkeri av färger och explosioner. I kulisserna ständigt påpassad av sin storebror Lennart, som med oro får se sin bror bränna sönder hjärnan till ett svart nystan.

En komisk och samtidigt vemodig berättelse om ett brödrapar som går från genombrott till framgång till nederlag på ändlösa turnéer genom Sverige.

Martin Luuk är medlem i Killinggänget och har haft stora framgångar som textförfattare till Magnus Ugglas, Danny Saucedos och Henrik Schyfferts enmansshower, och har själv framträtt på scen i sin och brodern Kristians show om brödraskap Får man göra slut med sitt syskon? som kom ut i bokform 2015. Tidigare samma år debuterade han som romanförfattare med Gud har för mycket tid. Han är även känd för sin roll som skolkuratorn i SVT:s serie Bonusfamiljen.

en bokstavligen starkt lysande och excentrisk huvudkaraktär // Det skulle i varje fall inte förvåna mig om den nya romanen blir nästa "hundraåring" eller "Ove".

Svenska Dagbladet

Martin Luuk har förmågan att kartlägga den inre geografin. I den patfysiskt anstrukna kortromanen Elkomikern skildrar han den svenska småstaden från nya vinklar.

Dagens Nyheter

Det fina med romanen är att den håller sig nära Lars och hans vidbrända, hårlösa kropp och knastriga ihåliga minne. Berättelsen skulle kunna var en cancerpatients. En narkomans. En demensresa. Eller en metafor bara, för att vilja något. Det är vackert gjort.

P1 Kulturnytt

Mycket hjärta i Martin Luuks bok om Elkomikern från Skara. //det här är god läsning med ett originellt tema.

Jönköpings-Posten

en högspännande roman där relationen mellan två bröder driver handlingen. /../Det är också Luuks öra för det lite skeva, och flyktigt ömma mellan människor som gör Elkomikern till mer än bara starkt underhållande läsning.

Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Elkomikern
  2. +
  3. Gud har för mycket tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gud har för mycket tid av Martin Luuk (pocket).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Elkomikern