Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
521
Utgivningsdatum
2018-08-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Bohman, Beatrice (form)
Dimensioner
220 x 150 x 40 mm
Vikt
735 g
ISBN
9789127150607
Geniet från Breslau (inbunden)

Geniet från Breslau

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-08-18
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 19 december för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Var han ett geni? Eller bara en osedvanligt ambitiös ung man, med ett faderskomplex och en ofördelaktig härkomst i bagaget? Och hon? Så blyg, så försynt. Vad drev henne att bli den första kvinnan att doktorera i kemi i sitt land? Fast en sak var ändå uppenbar: De var som skapta för varandra Eller?

Fritz Haber. Clara Immerwahr. Två unga människor som växte upp under den mest löftesrika av tidsåldrar, i den mest framgångsrika av nationer det kejserliga Tyskland.
Han var nära vän till Albert Einstein och hela tiden nära att lösa gåtan om hur man skulle kunna lösa jordens försörjningsproblem. Hon var uppvuxen i en varm, välbärgad och stöttande familj, som bistod henne i alla hennes extraordinära strävanden.
Allt borde ha varit perfekt. Om det inte vore för att den mest framgångsrika av nationer var en bomb som väntade på att brisera. Om det inte vore för att en ung judisk man, som älskade sitt land, och som inbjöds att leda "kejsarens akademiska gardesregemente", inte kunde välja rätt mellan stor vetenskap och blind patriotism.

Lena Einhorn har i Geniet från Breslau skrivit en fascinerande och gripande historia om ett turbulent äktenskap under de årtionden då mänskligheten gick från löftesrika framtidsutsikter till det ödersdigra första världskriget.

Einhorns roman är en storslagen dokumentärroman, berättad med fiktionens narrativ. Hennes känsla för dramaturgi är känd sedan hennes tidigare böcker, och de över 500 sidorna är oupphörligt engagerande. Expressen

Det är just i brytpunkterna mellan tidsålderns framstegsoptimism och vagt oroliga underströmmar som Einhorns episka verk - vetenskapsroman, rundmålning av en tidsepok, kärlekshistoria med fatala följder - växer fram och tar form. Svenska Dagbladet

Hon har en egen röst och en förmåga att skapa känslomässig trovärdighet åt historiska gestalter Jönköpings-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Geniet från Breslau
  2. +
  3. Arv och miljö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arv och miljö av Vigdis Hjorth (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Geniet från Breslau. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Intressant oh bra skriven
    Per Cedernaes, 5 oktober 2018

    Något av de bästa böcker jag läst. Rekommenderas varmt. En verklighetens thriller med mycket värme. HIstoria kan inte bli roligare att läsa.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Geniet från Breslau