Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-12-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127150829
Vad gör en bank? (e-bok)

Vad gör en bank? E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-12-21

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
2008 var hela det finansiella systemet en hårsmån från total kollaps. Snart tio år senare är väl faran över? Eller? I sin nya bok visar den flerfaldigt prisbelönade ekonomijournalisten Andreas Cervenka varför världsekonomin på många sätt är ännu mer sårbar idag. Han förklarar varför västvärlden plågas av kroniskt låg tillväxt, historiska minusräntor, nya bubblor och framväxande populism. Och han skildrar hur precis det som hänt i vår omvärld snart kan drabba Sverige.

Vad gör en bank? är boken för dig som trodde att faran i världsekonomin var över och att Sverige var vaccinerat mot en ny stor finanskrasch. Det handlar om ett problem inbyggt i ekonomins innersta kärna. Allt börjar med en enkel fråga: vad gör egentligen en bank?

Andreas Cervenka (född 1974) är journalist, verksam på Svenska Dagbladet. Han är flerfaldigt prisbelönt, senast för granskningen av SCA-skandalen som tilldelades Stora Journalistpriset 2015.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad gör en bank?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bör alla läsa.
  B B, 17 februari 2017

  Otroligt bra och lätt läst för oinvigda om bankvärlden.
  Är det verkligen så här det fungerar. Man blir mörkrädd.
  Läs boken.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cervenka Andreas

 • Girig-Sverige

  Cervenka Andreas

  Bostadspriser som rusar mest i västvärlden. Hundratusentals svenskar som kastar sig in på börsen. En före detta socialdemokratisk statsminister som blir god för 100 miljoner kronor efter politiken. Ett tidigare kommunalråd som tjänar åtta miljarde...

 • Vad är pengar?

  Cervenka Andreas

  Varför beter sig börsen som en galning? Hur kommer det sig att direktörerna tjänar mer och mer och varför kan banker fortsätta spela hasard med skattebetalarnas pengar? Och varför fortsätter skuldkrisen att plåga Europa trots alla räddningspaket? ...