Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2019-04-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127150928

Aldrig en av oss E-bok

E-bok,  Svenska, 2019-04-10
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
När Ejvor Jonsson är ett år gammal kommer Jakob De Geer på besök på barnhemmet där hon bor. När han får se den ljuslockiga flickan slita en nalle från en pojke, slå honom i huvudet med den och ilsket skrika "Min! Min!" säger han direkt: "Den där ser ut att ha temperament. Jag väljer henne!" Jonsson blir De Geer, och Ejvor blir Yvonne. Så börjar ett liv som adoptivbarn i en av Sveriges mest anrika adelsfamiljer, med en far som anser sig stå högre än kungafamiljen, både vad gäller moral och börd, och som samtidigt hellre pratar med taxichaufförer än med dumma
släktingar. Jakob och hans fru Ingrid är stolta motståndare till nazism både utomlands och hemma, hon skriver flammande dikter och han utrikespolitiska inlägg. De är vänner med Alexandra Kollontaj och Amelie Posse, och släkt med Agnes von Krusenstjerna. När kriget är över är det som om de båda krymper och blir nästan vanliga.

Aldrig en av oss är en insiktsfull, roande och sammansatt självbiografi om att växa upp i en av Sveriges mest blåblodiga familjer, men vara smärtsamt medveten och ständigt bli påmind om att ens eget blod är rött.

Yvonne De Geer var den första kvinnliga reportern på Expressen, dit hon handplockades av Carl-Adam Nycop. Hon har arbetat på bland annat Aftonbladet, Sveriges Radio och Dagens Industri och som presschef på Konsumentverket. Hon bor i Stockholm och på Åland.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Yvonne De Geer

  • Är det nåt särskilt med dig?

    Yvonne De Geer

    "Det är texter med schvung - lättlästa, roande och rakt på sak." Jönköpings-Posten "Här finns härliga anekdoter om livet som kvinnlig journalist." Gotlands Allehanda 2018 debuterade Yvonne De Geer vid 87 års ålder med en hyllad...