Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (10.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-02-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127151192
Hitlers München (e-bok)

Hitlers München (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-02-16
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
München på 1910-talet den demokratiska, konstälskande, pacifistiska staden; Thomas Manns, Vasilij Kandinskijs, Franziska von Reventlows stad. Men efter första världskriget ställs allt över ända, och fram träder korpralen Adolf Hitler, som kommit till staden före kriget som utarmad hötorgsmålare. Han suger upp de bittra stämningar som uppstått med förlusten i kriget och är efter några år obestridd ledare för det växande nationalsocialistiska arbetar partiet. Som sådan kommer han att störta Tyskland, Europa - ja, världen - rakt ned i helvetet.

Hur kunde det gamla München föda fram en sådan gestalt? Var i denna stad fick han uppslagen till nationalsocialismen, antisemitismen, hakkorset, livsrumsteorin? Var i stadens underjord plockade han upp sina beryktade kumpaner?

Gåtan blir ännu svårare att lösa sedan forskare identifierat Hitler i en filmsnutt från den judiske revolutionären Kurt Eisners begravningsfölje 1919. Hur kunde Hitler bära röd armbindel i februari bara för att gå med i det blivande nazistpartiet i oktober?

Svante Nordin är professor i idé- och lärdomshistoria vid Lunds universitet och en av landets mest produktiva facklitterära författare. Han har bland annat mottagit Stora fackbokspriset, Tegnérpriset och John Landquists pris samt nominerats till Augustpriset.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hitlers München