Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2017-10-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Engblom, Stefan (form) / Anagrius, Miki (foto)
Dimensioner
245 x 177 x 20 mm
Vikt
667 g
SAB
Phi.09
ISBN
9789127151628
Trä : snickerihandbok för inredning och odling (inbunden)

Trä : snickerihandbok för inredning och odling

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-10-07
259
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Trä lär du dig de grundläggande snickerikunskaper som behövs för att kunna inreda hemmet med personliga och vackra bruksföremål. Med utgångspunkt i bokens 20 projekt, anpassade för dig som kanske inte rört en såg sedan träslöjden, guidas du steg för steg igenom de tekniker som gör dig till vän med sågar, hyvlar, tvingar och stämjärn.

Boken innehåller praktisk brädgårdskunskap, det vill säga hur man väljer bra träslag och virkets egenskaper, en verktygsgenomgång med tonvikt på handverktyg, samt metoderna som används för att mäta, såga, hyvla, sammanfoga, tälja och ytbehandla på ett sätt som gör att du öppnar upp möjligheten till att snickeri för hemmet blir en rolig och givande hobby.

Bland projekten finns köksföremål som kryddhylla, knivställ, skärbräda och örttork, inredningsföremål som prylhylla, pall, knopplist, bokstöd och balkongbänk. För den odlingsintresserade finns blombord, odlingsbänkar, växtspaljéer och annat, både för inomhus- och utomhusmiljöer. Alla projekt är pedagogiskt illustrerade och svårighetsnivånanpassad efter läsare som inte har stor vana av att arbeta med trä, men som gillar materialets organiska känsla och uttryck.

Moa Brännström Ott frilansar som finsnickare och arbetar mest medspecialritade möbler och objekt till bland annat restauranger och konstnärer. Ofta arbetar hon tillsammans med formgivare, framförallt designgruppen Uglycute. Hon haren examen från Capellagårdens utbildning i möbelsnickeri.

"Vid sidan av konkreta byggprojekt med tydliga beskrivningar håller möbelsnickaren Moa Brännström Ott en begriplig virkesskola och ger goda råd om verktyg och tekniker. Inspirerande och kul!"
Land

"Tanken med den här boken är att man inte ska behöva vare sig en massa maskiner eller en verkstad för att kunna göra projekten utan att det går lika bra hemma i lägenheten. Den riktar sig till inrednings- och odlingsintresserade med beskrivningar på bland annat kryddhylla, pall, knivställ, sänggavel, brickbord, odlingslåda och balkongbänk."
101 Idéer


"...pedagogiska instruktioner som hjälper både nybörjare och rutinerade snickare att förverkliga sina hantverkardrömmar."
Allt om Stockholm

Inspirerande och kul!
Land
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trä : snickerihandbok för inredning och odling
 2. +
 3. Bygga bastu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bygga bastu av Lisa Gerholm Luhanko (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Trä : snickerihandbok för inredning och odling. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra och inspirerande
  Lennart Holmgren, 25 september 2020

  Gillar att författaren beskriver grundläggande träbearbetningstekniker på ett tydligt och inspirerande sätt och att det finns ritningar på saker som man kan öva sig på

 2. Pedagogisk och insiktsfull
  Gunnar Eikman, 3 januari 2018

  Välskriven bok där man på varje sida hittar bevis på äkta snickarerfarenhet. Jag jobbar som slöjdlärare och vi brukar säga att vårt ämne saknar lärobok. Detta är faktiskt en sådan!

  Begreppet "fiberriktning" är något som vi tjatar om i undervisningen, och även Moa berör ämnet på flera ställen. Hon kunde möjligen ha förklarat ännu mer. När man förstår hur trä är uppbyggt blir mycket kring snickrande mer begripligt.

  Moa är en elegant snickare som föreskriver fina och kostbara m... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Moa Brännström Ott

 • Tälja köksredskap

  Moa Brännström Ott

  ”När jag täljer blir jag rofylld. Det är min avslappning, och samtidigt en påminnelse om skogen – en plats jag alltid saknar när jag inte är där. Att tälja bruksföremål till köke...