Korsettkriget (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2019-05-06
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127151703
Korsettkriget (e-bok)

Korsettkriget (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-05-06
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
I Korsettkriget skildrar Henric Bagerius en kvinnlig frigörelsekamp som är okänd för många och som ger oss nya perspektiv på den svenska kvinnorörelsen, på modeslaveri och på relationen kvinna, kropp och kläder. Vintern 1885 förklarar en grupp stockholmskor krig mot korsetten och en dräktreformrörelse har snart skapats.
Vintern 1885 förklarade en grupp stockholmskor krig mot korsetten ? plagget som fick symbolisera det modeslaveri som de menade hindrade kvinnor från att engagera sig i offentligheten. Snart hade en dräktreformrörelse skapats som krävde kvinnors rätt att klä sig mer praktiskt och hälsosamt.

Vilka var de kvinnor som engagerade sig i dräktreformen? Vilka plagg lanserade de som alternativ? Vilka argument använde de för att skapa opinion? Och framför allt: hur framgångsrika blev de i sitt krig mot korsetten?

Utifrån så olika källor som mötesanteckningar, debattartiklar, obduktionsprotokoll och modekrönikor ? och hjälpt av ett rikt bildmaterial ? skildrar Henric Bagerius en kvinnlig frigörelsekamp som är okänd för många. Resultatet är nya perspektiv på den tidiga svenska kvinnorörelsen, på modeslaveri och relationen kvinna, kropp och kläder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Korsettkriget