Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2019-03-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127152410

Just nu är jag här E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2019-03-08
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En generationsroman om pulsslagen i en hjärtlös tid, som kommer att åldras med behag. Dagens Nyheter

Rysande bra samtidsspegel Aftonbladet

Vilken stjärnsmäll! [] Just nu är jag här är kort sagt en bok som vågar vara filosofisk, humoristisk, varm och kall - allt på samma gång. Arbetarbladet

En svindlande säker romandebut Göteborgs-Posten

så sinnligt, känsligt, lätt och tonsäkert. Norrländska Socialdemokraten

En rörande och träffsäker skildring av den moderna mjältsjuka som är konsekvensen av att vi delvis tappat kontakten med de platser där vi rör oss och de människor vi möter Expressen

Vi fick Pär Rådströms Ärans portar, Ulf Lundells Jack och Per Hagmans Cigarett. Lägg till Isabelle Ståhls Just nu är jag här. Svenska Dagbladet

Elise läser på universitetet och dejtar på Tinder. Hon har GPS:en ständigt påslagen och utbyter erfarenheter av antidepressiva med sina vänner. Hon tycker egentligen bara om män i övre medelåldern, de är som hästar, så lugna, orubbliga och förnöjsamma, de har ingen ångest, de bara äter och sover och berättar anekdoter. Hon skulle vilja vara en häst.
När hon träffar Victor verkar hon bli lycklig på det där omedelbara sättet, trots att han är i hennes egen ålder. Lyckan går snart över i en känsla av tomhet.

"Just nu är jag här" handlar om hur man ska kunna säga »jag älskar dig« i en avförtrollad tid där alla ord har förlorat sin mening, men där längtan efter närhet är ofrånkomlig.
En Stockholmsskildring som är medveten om traditionen tillbaka till Hjalmar Söderberg, och samtidigt är en relationsroman i högsta grad för och i vår egen tid.

Isabelle Ståhl är en av våra mest profilerade yngre skribenter och kritiker, tidigare verksam på Expressens kultursida, numera Svenska Dagbladet. Hon är doktorand i idéhistoria vid Stockholms universitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Isabelle Ståhl