Mossa : från skog till trädgård och kruka (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2018-03-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Engblom, Stefan (form) / Bonnevier, Henrik (foto)
Dimensioner
240 x 177 x 20 mm
Vikt
679 g
SAB
Qe
ISBN
9789127153059

Mossa : från skog till trädgård och kruka

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-03-17
269
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mossa Det finns ungefär tusen olika arter av mossor i Sverige, men trots mångfalden och skönheten har de ännu inte fått den uppmärksamhet de förtjänar. Denna hyllning till mossor riktar sig till trädgårds- och växtintresserade, både nybörjare och inbitna, som är nyfikna på mossornas unika egenskaper och praktiska användbarhet.

Mossorna har ett fascinerande växtsätt och trivs i varierande, men mycket specifika miljöer. Lär dig hur du skådar mossor i skogen, hur du artbestämmer, plockar, odlar och skapar egna utomhus- och inomhusprojekt - bland annat mosslandskap i krukor och glas och vackra bundna mossbollar, så kallade kokedamas. Du får också följa med till några av världens finaste mossträdgårdar i Japan och USA, och möta trädgårdsmästare, hantverkare och forskare som delar med sig av sin passion för dessa mångfacetterade växter.

Ulrica Nordström är skribent och växthantverkare med rötter i de norrbottniska mosskogarna. De senaste åren har hon skapat växtkonst under namnet Siccus Stockholm och har även skrivit boken Växtterrarier: En handbok (2016).

"Trots att mossa växer överallt i våra skogar lever den en undanskymd tillvaro och i trädgårdar ses den ofta som ogräs. Författaren Ulrica Nordström vill lyfta fram dess unika egenskaper och tipsar om att mossa passar lika bra i rabatten som i planteringar inomhus i en ny bok."
Stina Lagerkvist, TT
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mossa : från skog till trädgård och kruka
 2. +
 3. Gödsel : om trädgårdens näringsliv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Gödsel : om trädgårdens näringsliv av Tina Råman, Justine Lagache, Ewa-Marie Rundquist (häftad).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mossa : från skog till trädgård och kruka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bok om mossa
  Eva Birgitta Sjödahl, 21 september 2018

  Mycket vacker bok och inspirerande bok om mossor. Intressant och lärorik!
  Många vackra bilder! Du kan lära dej transplantera mossa och att odla direkt på plats. Dessutom många tips om inneplanteringa.

 2. Inspiration på högvarv
  Ulla Norman (Umeå), 30 april 2018

  Underbar bok som till och med kan få den mest hårdgarvade gräsmattefantasten att överväga att låta mossan gro. Bra inspiration och fantastiska bilder. Rekommenderas.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ulrica Nordström

 • Nordiska bad

  Ulrica Nordström

  Vatten är en förutsättning för existens, en nödvändighet, ett beroende, och lyx. En läkande och helande kraft. De nordiska länderna har starka badkulturer. Det kalla klimatet och ländernas geografiska u...

 • Växtterrarier : en handbok

  Ulrica Nordström

  Att se ett växtterrarium är som att stiga in i ett inkapslat paradis, ett ekosystem, ett eget drömlandskap. Under 1970-talet var växtterrarier en stort intresse för växtfantaster i storstäderna. Det talades till och med om att det rådde "Terr...