Den brinnande flickan (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2018-09-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Eva Johansson
Originaltitel
The burning girl
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
220 x 140 x 20 mm
Vikt
385 g
SAB
Hce
ISBN
9789127153172
Den brinnande flickan (inbunden)

Den brinnande flickan

Inbunden Svenska, 2018-09-29
204
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Känsligt och komplext om kvinnlig vänskap. //Claire Messuds nya bok har likheter med Elena Ferrantes romaner om Lila och Elena. Hon skildrar hur en amerikansk flickpakt mellan Claire och Julia förändras med tiden.

Svenska Dagbladet

Julia och Cassie har varit bästa vänner sedan de gick i förskolan. De har delat allt, inklusive en längtan bort från Royston, den sömniga staden i Massachusetts där de växer upp. Men när flickorna når tonåren börjar de glida ifrån varandra. Deras olika klassbakgrunder gör sig gällande, och Cassie slår in på en farlig väg som i slutändan kommer att krossa hennes äldsta och viktigaste vänskap.

Julia berättar om vad som hände då när allt verkade börja falla isär. Men medan hon berättar, blir det allt tydligare att historien om henne och Cassie glider henne ur händerna.

Hur väl känner vi egentligen oss själva och våra närmaste? Och hur förstår vi berättelsena om våra liv, som ibland skymmer en annan, sannare verklighet? Den brinnande flickan är ett psykologiskt ödesdrama som lånar tragedins form för att berätta om barndomens frihet, kvinnors vuxenblivande och hur det ser ut när fantasierna och drömmarna möter en skitigare verklighet.

Tonen är lågmäld men öppnar därigenom också sinnena för det som står mellan raderna. Den spänning som uppstår mellan berättarens unga röst och läsarens uppfattningsförmåga gör denna roman svår att lägga ifrån sig.

SVT Kulturnyheterna

Messud naglar fast den duktiga flickans utanförskap. // I det outtalade är Den brinnande flickan en riktigt otäck roman.

Svenska Dagbladet

Messud vänder och vrider på identiteter och perspektiv // synvillor liksom villospår och intuition hör till Messuds starkaste sidor, i och utanför familj eller samhälle. Det får en att vända blad.

Expressen

Claire Messud fångar sobert stämningarna i den lilla staden, får boken att påminna om en amerikansk indiefilm.

SR P1 Kultur
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den brinnande flickan
  2. +
  3. Kejsarens barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kejsarens barn av Claire Messud (häftad).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Claire Messud