Kejsarens barn (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
612
Utgivningsdatum
2019-04-30
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127153202
Kejsarens barn (e-bok)

Kejsarens barn (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-30

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Manhattan, strax efter millennieskiftet. Planen har ännu inte kraschat in i Twin Towers, New York-societeten dis kuterar världsproblemen över ännu en cocktail. Vännerna Danielle, Marina och Julius är trettio år, på väg uppåt och framåt. Danielle är på jakt efter den idé som ska göra henne till ett namn, Julius är fattig men firad kritiker, känd för sina brutala sågningar. Marina är dotter till en berömd intellektuell och vill kliva ur sin fars skugga och visa vad hon själv går för. Så anländer Marinas hopplösa yngre kusin Bootie till New York. Liksom de andra dras han till stadens glitter och smuts, möjligheterna att bli någon annan. Hans närvaro sätter igång ett skeende som ska kulminera den dag USA förändras för all framtid, i just den här staden.

Kejsarens barn är en av de stora romanerna om 9/11 och var Claire Messuds genombrott som författare. Det är en myllrande rik berättelse om ärelystnad, drömmar, vänskap och svek, där privata dramer utspelar sig mot en fond av ett splittrat samhälle i snabb förvandling.

Med sina senaste två romaner på svenska, Den brinnande flickan och Kvinnan på övervåningen, har Claire Messud gjort sig känd som en lyhörd skildrare av flickors och kvin nors inre liv. Kejsarens barn utkom 2006, fem år efter 9/11.

[En] förföriskt njutbar roman ? [en] glittrande, virvlande berättelse

OBSERVER

? en roman om nationens tillstånd i ett historiskt kris ögonblick ?

INDEPENDENT
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Messud Claire

  • Kvinnan på övervåningen

    Messud Claire

    Hur förbannad är jag? Det vill du inte veta. Det vill ingen veta något om. Nora Eldridge är fyrtiotvå år och lågstadielärare i Cambridge, Massachusetts. Hon lever ensam. På dagarna tröstar hon andras barn, på helgerna besöker hon sin gamle far. No...

  • Den brinnande flickan

    Messud Claire

    Känsligt och komplext om kvinnlig vänskap. //Claire Messuds nya bok har likheter med Elena Ferrantes romaner om Lila och Elena. Hon skildrar hur en amerikansk flickpakt mellan Claire och Julia förändras med tiden. Svenska Dagbladet Julia och Cassi...