Börja krypleta! (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2019-02-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127153264

Börja krypleta! E-bok

en guide till småkrypens storslagna värld

E-bok,  Svenska, 2019-02-15
79
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
"Hela boken genomsyras av Cecilia Ottenbys fascination och känsla för denna magiska värld. En lysande bok som kommer att entusiasmera generationer av krypletare, små som stora. Helhetsbetyg: 5." Kerstin Hagstrand-Velicu, BTJ

Vet du vad en gräselefant eller en tigerspinnare är? Nej, det är det inte många som gör. Men vet du vad en humla eller en nyckelpiga är då? Alla fyra är faktiskt insekter. Tillsammans med andra insekter, kräftdjur, maskar, mossdjur, mångfotingar, sniglar, snäckor, spindeldjur och andra otroliga varelser tillhör de jordens största djurgrupp, som vi i den här boken kommer att kalla för småkryp.

Visste du att fjärilens vingar är täckta av små fjäll som fungerar som solceller, som måste värmas upp innan fjärilen kan flyga? Att helikoptern är konstruerad med inspiration från insekter? Eller att det har funnits troll sländor stora som fåglar?
I den här boken får du följa med till fem olika biotoper: trädgården, ängen, skogen, heden och sjön. Du får veta vilka småkryp som lever här, vad de äter och hur du känner igen dem. Du får också massor med krypletartips: att du kan klä dig i gult eller lila för att locka till dig fjärilar eller fylla en genomskinlig skål med sand och sjövatten, för att se vad som kan gömma sig där. Lär dig också hur småkrypen har inspirerat världens konstnärer och uppfinnare. Följ med och krypleta!

Cecilia Ottenby är trädgårdsingenjör. Hon har alltid drömt om att skriva och illustrera barnböcker. Börja krypleta! är hennes debut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Cecilia Ottenby

  • Förtrollad trädgård

    Cecilia Ottenby

    Fascinerande närsynt bok om trädgårdens olika årstider.  Dagens Nyheter Förtrollad trädgård är omfattande och inspirerande BTJ   Visst känns det som ett litet mirakel när vinter f&ouml...