En by i Champagne (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
265
Utgivningsdatum
2021-05-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
217 x 140 x 22 mm
Vikt
434 g
SAB
M
ISBN
9789127153295

En by i Champagne

(4 röster)
Inbunden,  Svenska, 2021-05-14
216
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
  • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
    169
Visa alla 1 format & utgåvor
I den lilla byn Brachay i Champagne bor inte ens hundra personer. Där finns borgmästaren Gerard Marchand och hans fru Brigitte som håller på att lära sig simma. Där finns Råttan och Korpen som är grannar i byns utkant och som har bott i byn i hela sina liv. Och till Brachay kommer inför varje valrörelse Marine Le Pen för att starta upp Nationella frontens valkampanj. Brachay är ett belysande exempel på "det bortglömda" Frankrike där Nationella fronten växer.

Genom att följa livet i en by i Champagne under fem år skildrar Fanny Härgestam ett allt mer polariserat Frankrike. Där landsbygden avfolkas och rädslan för det främmande växer. En by i Champagne skildrar tålmodigt och med skarp blick livet i en by i Frankrike.

Fanny Härgestam är journalist och författare. Hennes debutbok Det här är vår tid nominerades till Stora journalistpriset i kategorin Årets berättare. Tillsammans med Hans Rosling skrev hon Hur jag lärde mig förstå världen som givits ut på ett tiotal språk i världen. Fanny Härgestam arbetar bland annat för Sveriges Radio och bor i Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fanny Härgestam