I händelse av min död (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2019-08-12
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127153806
I händelse av min död (e-bok)

I händelse av min död E-bok

(3 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-08-12

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
En isande skildring av dödligt våld mot kvinnor i Sverige, skriven av två av landets främsta journalister på området.

Journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom har i tio års tid dokumenterat vartenda fall i Sverige där en kvinna blivit dödad av sin partner. De samlar rättegångsprotokoll, domar, dagböcker, fotografier och brev i en rullvagn på Aftonbladets redaktion som de kallar kuvösen.

I kuvösen finns hundratals livsöden. Kim som var säker på att hon skulle mördas och gömde undan ett avskedsbrev. Ayten som slutade bry sig om att täcka för blåmärkena i ansiktet och socialsekreteraren Linn som försökte hjälpa Ayten att komma ur en farlig relation. Systrarna som måste hälsa på pappa i fängelse. Och elvaåriga Jonathan som önskar att det fanns en trappa till himlen så han kunde se mamma ibland.

I händelse av min död handlar om hur kvinnor dör i Sverige, men ännu mer om hur de lever. Weigl och Edblom berättar nära och känsligt om människor som har förlorat en älskad och hur samhället inte förmår höra kvinnornas rop på hjälp. Fram växer en berättelse om förlust och förtvivlan, livskraft och läkning ? och om samhällets syn på brotten som privata familjetragedier.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »