Allt allvarligt talat (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2017-11-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Stina Wirén
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
218 g
SAB
D
ISBN
9789127153868
Allt allvarligt talat (pocket)

Allt allvarligt talat

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2017-11-13
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lena Andersson har i flera år tillsammans med kolleger som P O Enquist och Horace Engdahl svarat på lyssnarnas frågor om existentiella ämnen - måste man älska sina föräldrar, hur ska man veta vad man ska göra i livet, hur vet en författare när boken är slut och är potatisen en varelse - och Lena Anderssons svar har samlats i två böcker: Allvarligt talat och Mer allvarligt talat.

I Allt allvarligt talat samlas alla svaren, inklusive åtta hittills opublicerade frågor och svar från hennes sista medverkan i programmet. Illustrationerna står som vanligt Stina Wirsén för.

Lena Andersson fick sitt stora publika genombrott med romanerna Egenmäktigt förfarande (2013) och Utan personligt ansvar (2015). Egenmäktigt förfarande har nu också haft stor framgång som scenföreställning, både på Uppsala Stadsteater och Scalateatern i Stockholm. Hennes senaste bok är Egentligheter tillsammans med Dan Wolgers, om Wolgers konstnärskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Allt allvarligt talat
 2. +
 3. Nordiska gudasagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska gudasagor av Katarina Harrison Lindbergh (inbunden).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Allt allvarligt talat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jätteroliga, logiska och mänskliga betraktelser
  Lars Kinnunen, 27 november 2018

  När den är som bäst är den hysteriskt kul, även om det kanske inte är författarens avsikt. Ibland måste man ta en paus och tänka på vad hon skrivit, för det är ordentligt filosofiskt bitvis, på ett bra sätt men man behöver tänka en stund ibland på vad hon säger. Mycket underhållande och träffande. Lämpar sig bra även för högläsning. Rekommenderar verkligen.

 2. Lena Anderssons skarpa hjärna!
  Simon, 16 februari 2018

  Lena Andersson är något så ovanligt som en intellektuell i Sverige, som tar tänkandet på stort allvar och försöker skapa ett stringent resonemang som får en att tänka till. Att få kliva in i Anderssons tankevärld är en fin gåva - man känner sig lite smartare efter att ha läst en text av henne och ofta har jag citerat något ur denna bok. Det här är en bok att återvända till, vika hundöron i och stryka under meningar i. Låt den ligga på ditt nattduksbord och läs lite ur när du vill bli underhållen och pröva dina tankar.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Lena Andersson