Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2018-03-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Erik MacQueen
Dimensioner
216 x 142 x 20 mm
Vikt
393 g
SAB
Hce
ISBN
9789127154063
Det grå hotellet : noveller (inbunden)

Det grå hotellet : noveller

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-03-03
165
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En sensationell novellsamling om livet i ett amerikanskt fängelse, som tar oss bortom tv-klichéerna. Curtis Dawkins skildrar med djup och empati några av de 2,5 miljoner amerikanska medborgare som i dag sitter inspärrade.

Författaren till denna omtalade bok sitter i fängelse på livstid. 2004, fyra år efter att han tagit en universitetsexamen i litterär gestaltning, mördade han en man. Han var då far till tre barn och starkt drogberoende.

"Det grå hotellet" befolkas av oförglömliga, färgstarka karaktärer. Novellerna kretsar kring manliga fångars vardagstillvaro, men lika mycket kring deras inre liv; skulden, ångern, minnena, längtan ut och efter försoning. Det handlar om de nya familjekonstellationer som uppstår på insidan, om hur man som inspärrad hanterar sina behov avnärhet. I en novell ringer en intern "mottagaren betalar"- samtal till slumpade nummer för att få kontakt med världen utanför.

USA har den största andelen inlåsta medborgare i världen, med en stark överrepresentation av svarta män. Här kommer vi dessa människor inpå livet.

»Det grå hotellet är ingen fängelsebok. Det är en spegel som visar upp vårt samhälles tvångsmässiga inspärrande av människor [] En elektrisk ström löper genom den här boken och ger oss en sanningsstöt som chockar. Det grå hotellet är en helt igenom autentisk, unik bok.« NICKOLAS BUTLER, FÖRFATTARE TILL SHOTGUN LOVESONGS
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det grå hotellet : noveller
  2. +
  3. Det som tillhör dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det som tillhör dig av Garth Greenwell (inbunden).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Det grå hotellet : noveller. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Hajpad, men nej...
    walter, 1 maj 2018

    I recensionerna lyfter man fram författarens situation som livstidsfånge och skapar en haloeffekt. Novellerna är okey, men knappast de mästerverk som många recensenter velat göra dem till. Brottslingar är uppenbarligen spännande, jämför med till exempel Caryl Chessman.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Det grå hotellet : noveller