Stålår (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2020-01-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
Qz AB Bofors,Lz Lindstedt, Gunnar,Kc.55
ISBN
9789127154155
Stålår (inbunden)

Stålår

Inbunden Svenska, 2020-01-17
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Stålår är en viktig och personlig bok som knyter ihop 1970-talets radikala uppvaknande med den svenska vapenindustrins dubbelmoral."
Norrköpings Tidningar

"En viktig och personlig bok som knyter ihop 1970-talets radikala uppvaknande med den svenska vapenindustrins dubbelmoral." Enköpings-Posten

"En laddad hybrid mellan memoar och politisk minneshantering. Men mest av allt är den ett bidrag till en nästan helt oskriven, svensk manshistoria." Svenska Dagbladet

Med runda glasögon utan glas, axellångt hår, läderhjälm och morsans sjuksköterskekappa sökte Gunnar Lindstedt sin framtid i Karlskoga. Småstadens instängdhet och missionskyrkans kvällsandakter ledde till de första upproren, och äventyret med den internationella vänstervågen blev räddningen. Som snart förmörkades av den dogmatiska marxism-leninismen och ett tröstlöst kämpande för att finna sympatisörer. Gunnar Lindstedt tog jobb i Bofors vapensmedja för att värva arbetare för revolutionen.

Stålår skildrar en svunnen epok, idealismen på 1970-talet ter sig idag avlägsen. Trots fanatismen fanns kanske även något bra med den korta tid av uppror som rörelsen innebar. Och den våldsdyrkan som fanns på vänsterkanten, fanns också bland direktörerna på Bofors. Utan skrupler smugglades vapen till krigförande länder.

Medan vänsterrörelserna försökte hitta en ny samhällsmodell, men misslyckades kapitalt, gick den regerande socialdemokratin i stå. Med dubbelmoral och ohöljd cynism understöddes Bofors vapenaffärer. Stålår fångar den dubbelmoral och det hyckleri som präglade såväl revolutionärerna på vänsterkanten som den ledande politiska eliten.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stålår
  2. +
  3. Talarens hantverk - Att göra framgångsrika presentationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Talarens hantverk - Att göra framgångsrika pres... av Inger Lindstedt (häftad).

Köp båda 2 för 480 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stålår