Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2018-10-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Anna Lindberg
Originaltitel
The Idiot
Dimensioner
235 x 165 x 33 mm
Vikt
821 g
SAB
Hce
ISBN
9789127154179
Idioten (inbunden)

Idioten

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-10-06
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ibland framstår det som att författare måste välja mellan att vara roande eller djupsinniga, Elif Batuman visar att det, precis som hos Tjechov, går utmärkt att vara både och. Det där med att vara en tänkande människa med höga ambitioner omgärdas trots allt av en grundläggande dråplighet, en känsla som Elif Batuman fångar med utsökt skärpa

Svenska Dagbladet

en bladvändare om ungdomens idiotiska och obesvarade kärlek. // Det är faktiskt märkvärdigt hur en roman om det uteblivna, och om den mänskliga oförmågan, kan vara så varm, lustig och levande.

Dagens Nyheter

Det är 1995 och e-post är helt nytt. Turkisk-amerikanska Selin anländer till Harvard för att läsa litteratur. Hon är intresserad av allt, omåttligt begåvad, lång och avig. Och hon har fullt upp med att undersöka gränsen mellan litteraturen och det verkliga livet, liksom hennes berättelserna om hur det ska levas. I hennes väg kommer Ivan, en matematikstudent från Ungern, och de två inleder en relation som helt och hållet försiggår via e-post. Deras märkliga och pretentiösa brevväxling för dem närmare varandra, men ska Selin våga byta ut språket mot en fysisk kropp?

Idioten är en briljant, oformlig, mycket rolig och säregen roman om litteratur, ambition och kärlek.

Turkisk-amerikanska Elif Batuman (f. 1977) är författare till den vildsint originella De besatta: äventyr med ryska böcker och människorna som läser dem, som kom på svenska 2012. Hon är sedan 2010 fast medarbetare i The New Yorker och har en doktorsexamen i rysk litteratur från Stanforduniversitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Idioten
  2. +
  3. Besatta : äventyr med ryska böcker och människorna som läser dem

De som köpt den här boken har ofta också köpt Besatta : äventyr med ryska böcker och människo... av Elif Batuman (häftad).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Idioten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fascinerande
    Jan-Olov Wiklund, 12 oktober 2020

    Fascinerande och irriterande på en gång. En huvudperson som både är mycket barnslig och skarp iakttagare av omgivningen. Svår att lägga ifrån sig.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elif Batuman