Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
535
Utgivningsdatum
2019-04-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127154186
Idioten (e-bok)

Idioten (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-11
105
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ibland framstår det som att författare måste välja mellan att vara roande eller djupsinniga, Elif Batuman visar att det, precis som hos Tjechov, går utmärkt att vara både och. Det där med att vara en tänkande människa med höga ambitioner omgärdas trots allt av en grundläggande dråplighet, en känsla som Elif Batuman fångar med utsökt skärpa
Svenska Dagbladet

en bladvändare om ungdomens idiotiska och obesvarade kärlek. // Det är faktiskt märkvärdigt hur en roman om det uteblivna, och om den mänskliga oförmågan, kan vara så varm, lustig och levande.
Dagens Nyheter

Det är 1995 och e-post är helt nytt. Turkisk-amerikanska Selin anländer till Harvard för att läsa litteratur. Hon är intresserad av allt, omåttligt begåvad, lång och avig. Och hon har fullt upp med att undersöka gränsen mellan litteraturen och det verkliga livet, liksom hennes berättelserna om hur det ska levas. I hennes väg kommer Ivan, en matematikstudent från Ungern, och de två inleder en relation som helt och hållet försiggår via e-post. Deras märkliga och pretentiösa brevväxling för dem närmare varandra, men ska Selin våga byta ut språket mot en fysisk kropp?

Idioten är en briljant, oformlig, mycket rolig och säregen roman om litteratur, ambition och kärlek.

Turkisk-amerikanska Elif Batuman (f. 1977) är författare till den vildsint originella De besatta: äventyr med ryska böcker och människorna som läser dem, som kom på svenska 2012. Hon är sedan 2010 fast medarbetare i The New Yorker och har en doktorsexamen i rysk litteratur från Stanforduniversitet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Batuman Elif

  • Besatta

    Batuman Elif

    Det här är den text som bland annat nätbokhandeln använder för att presentera boken.Utifrån en hängiven kärlek till den ryska litteraturens största klassiker har Elif Batuman skrivit en personlig, smart och oavbrutet underhållande samling berättel...

Bloggat om Idioten