Där livet är fullkomligt (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
414
Utgivningsdatum
2019-09-14
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127154407
Där livet är fullkomligt (e-bok)

Där livet är fullkomligt E-bok

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-14

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Ny bok av författaren till succéromanen Stål!

Silvia Avallone är den italienska författare som de senaste åren fått störst genomslag internationellt vid sidan av Elena Ferrante. Stål blev en makalös succé i Sverige och har sålt i över 75 000 exemplar.

Den nya romanen, Där livet är fullkomligt, rör sig i samma värld som debuten Stål: i det andra Italien, i arbetarklassens hyreskaserner och utforskar frågor om identitet och möjligheten att välja sitt liv som ung kvinna i dagens Italien.

Där livet är fullkomligt följer nio månader i sjuttonåriga Adeles liv i höghusområdet Villaggio Labriola, utanför Bologna. Adele blir gravid med den småkriminelle pojkvännen Manuel och våndas över beslutet om hon ska behålla barnet eller adoptera bort det. Ska hon ge barnet, och sig själv, en möjlighet att komma bort från förorten, till ett bättre liv?

Parallellt får vi följa akademikerparet Dora och Fabio i den välmående universitetsstaden Bologna. Deras relation är låst av de misslyckade försöken att få barn och ett uppbrott kommer allt närmare. När de till slut ger upp sina försök och ansöker om att bli adoptivföräldrar tänds hoppet på nytt.

Silvia Avallone har i Där livet är fullkomligt skrivit ännu en klarsynt skildring av samtidens Italien. Ett Italien där klassklyftorna är avgrundsdjupa och könsrollerna bergfasta.

"En läsupplevelse om klass, könsroller och adoption som rör sig i samma miljöer som oförglömliga debuten Stål"
Bäst just nu, M-magasin

?Hennes prosa - mästerligt överförd till svenska av Johanna Hedenberg - är så detaljrikt beskrivande och känslostark att det inte går att värja sig mot den. Avallone låter osynliga trådar löpa mellan romanens olika gestalter: deras öden flätas samman på sätt som framhäver kontrasterna i det liv en rik medelklass och en allt mer utarmad arbetarklass lever i Italien idag. Med Där livet är fullkomligt tar författaren stort steg framåt i sitt författarskap.?
Svenska Dagbladet

?Silvia Avallone är en skarp och salt samhällskritiker /?/ språket är klart, kraftfullt, fränt och humoristiskt och dialogen skickligt avlyssnad?
Dagens Nyheter

?Omöjligt att inte jämföra Silvia Avallone med Elena Ferrante /../ det är verkligen en roman om de stora livsfrågorna, som påminner om att även de som på ytan har det bättre ställt kanske inte heller når det där "fullkomliga livet". ?
P1 Kultur
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Avallone Silvia

  • Marina Bellezza

    Avallone Silvia

    En avfolkad småstad i norra Italien, omgiven av nedlagda fabriker. Den ekonomiska krisen har slagit hårt mot regio¿nen. Husen står tomma, butikerna är stängda och Italiens ungdomar föredrar att bygga sin framtid långt härifrån. Marina är tjugotvå ...

  • Stål

    Avallone Silvia

    De bästa vännerna Anna och Francesca växer upp i ett nedslitet bostadskomplex i den toskanska kuststaden Piombino. I horisonten skymtar Elba, men på Via Stalingrado är det kring stålverket livet rör sig. Flickorna är tretton år, på väg att ta steg...