Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2018-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Karlsson, Terése (form) / Stuber, Agnes (foto)
Dimensioner
247 x 180 x 20 mm
Vikt
702 g
SAB
Qefk
ISBN
9789127154650
Krukväxter för alla (inbunden)

Krukväxter för alla

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-09-01
229
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Här handlar det om lättskötta krukväxter, bra nybörjartips för att komma igång med att inreda grönt på sitt eget vis och handfasta råd och tips när växterna vissnar eller får ohyra. Cirka 40 populära krukväxter beskrivs efter samma upplägg: namn och introduktion, växtfakta, skötsel, sticklingar samt kuriosa.

Maria Bennmalm, BTJ-häftet nr 21, 2018

Det finns en mängd lättskötta krukväxter som inte kräver någon prinsessan på ärten-behandling. Växter som kan glömmas bort i perioder som strandkastanj och opuntia, växter som tål allt som till exempel monstera, eller växter som efter en vattning blir spänstiga och glada igen som palettblad och sommarmurgröna.

I den här boken finns skötselråd för ett 40-tal populära krukväxter samlade tillsammans med smarta tips, guide hur du tar sticklingar och inspiration från växtinredda hem allt för att du ska kunna skapa din egen inomhusdjungel.

Växter renar inte bara luften och ger liv åt ett rum enligt flera studier får de oss även att må bättre psykiskt. Att omge sig av natur och växtlighet skapar ett lugn som kan behövas i vårt stressiga samhälle. Det finns något terapeutiskt med att stoppa ner fingrarna i fuktig jord, duscha sina växter och se dem utveckla nya blad. Dessutom finns en fantastisk gemenskap bland växtälskare som du också kan bli en del av.

Agnes Stuber är grundare till Facebookgruppen Växtgäris som på två år ökat till 19 000 medlemmar. Utöver växtintresset är Agnes fotograf. Till boken har hon valt att fotografera analogt med en mellanformatskamera för att få fram närheten och komma bort från det digitala och artificiella. Precis som med växter är det analoga fotograferandet en process där det krävs närvaro, tålamod och tid.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Krukväxter för alla
  2. +
  3. Älskade krukväxter : sorter, skötsel, arrangemang, växtskydd och hur man inreder med växter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Älskade krukväxter : sorter, skötsel, arrangema... av Linda Schilén, Elisabet Broomé (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Krukväxter för alla