Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2018-11-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Rangar Strömberg
Originaltitel
The man who wrote the perfect novel : John Williams
Dimensioner
218 x 142 x 30 mm
Vikt
526 g
SAB
Gcz Williams, John
ISBN
9789127154711
John Williams : mannen som skrev den perfekta romanen (inbunden)

John Williams : mannen som skrev den perfekta romanen

Inbunden Svenska, 2018-11-24
227
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
John Williams (1922-1994) gav ut två diktsamlingar och fyra romaner, men slog inte igenom hos en större publik under sin livstid och glömdes i stort sett bort efter sin död. Nu hör han till de senaste årens verkliga litterära sensationer, inte minst genom det postuma genombrottet internationellt med romanen Stoner.

Några månader efter att Stoner getts ut 1965 undrade en förvånad recensent hur en så gripande och vacker bok gått helt obemärkt förbi. Romanen omnändes i ett fåtal tidningar och glömdes sedan bort.

Tjugo år efter författarens död återupptäcktes Stoner och fick ett sällan skådat internationell genombrott. Kritiker och läsare kapitulerade inför den lågmälda men intensiva berättelsen om universitetsproffessorn William Stoner som lär sig leva genom litteraturen.

Men vem var John Williams? Under trettio år arbetade han som lärare i kreativt skrivande vid universitetet i Denver, samtidigt som han skrev oavbrutet. Han kom från enkla förhållanden och nådde verkligt erkännande först när hans sista roman Augustus belönades med National Book Award 1973.

I Charles J. Shields biografi framträder bilden av en författare som delade sina romankaraktärers ångest och ensamhet. Shields skärskådar här ett skrivande liv kantat av motgångar och personliga tillkortakommanden. Men det är också en berättelse om kärleken till litteraturen och en initierad inblick i skrivandets vedermödor och glädje.

Charles J. Sheilds har skrivit flera prisbelönta biografier, bland annat om Harper Lee och Kurt Vonnegut. Mannen som skrev den perfekta romanen är den första biografin över John Williams, den under sin livstid praktiskt taget okände författaren som idag framstår som ett av efterkrigstidens stora amerikanska författarskap.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. John Williams : mannen som skrev den perfekta romanen
  2. +
  3. Jorden är vårt hem : författaren Edita Morris och hennes tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jorden är vårt hem : författaren Edita Morris o... av Monica Braw (inbunden).

Köp båda 2 för 436 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om John Williams : mannen som skrev den perf...