Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.7 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-11-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127154728
John Williams : mannen som skrev den perfekta romanen (e-bok)

John Williams : mannen som skrev den perfekta romanen (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-11-26
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
John Williams svepte in närmast med orkanstyrka i den svenska kritiken och läsande allmänheten 2014, när den svenska översättningen av hans tredje roman Stoner kom ut. En på ytan ytterligt lågmäld men samtidigt obetvinglig bok om en universitetslärare från små omständigheter, vars liv, som i mycket annat är solkat och brutet, lyses upp av kärleken till läsandet och litteraturen.

Natur & Kultur följde upp detta med utgivningen av Butchers Crossing och Augustus, en västernroman om buffeljakt och en brevroman om Roms störste kejsare. Dessa tre böcker - som var de romaner han ville kännas vid - ser vid en första anblick ut att vara skrivna av tre olika författare, men när man läser dem ihop upptäcker man likheterna: utvecklingsromaner alla tre, om unga människor som formas och stöts av de uppgifter de sökt sig till.

Nu ger vi ut alla tre i påkostade nyutgåvor samtidigt med den första biografin över den praktiskt taget okände författaren, som ett kvartssekel efter sin död framstår som ett av de stora amerikanska författarskapen under efterkrigstiden - det kanske inte kommer som någon direkt överraskning att John Williams har en hel del gemensamt med sin romanperson William Stoner.

Författaren är den amerikanske biografi författaren Charles Shields, som tidigare bland annat har skrivit om Harper Lee och Kurt Vonnegut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om John Williams : mannen som skrev den perf...