Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2018-04-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
180 x 110 x 5 mm
Vikt
75 g
SAB
Hc
ISBN
9789127155053

En dag ska jag bygga ett slott av pengar

(11 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-04-05
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
"En helhet som brinner" - P1

"Mycket hjärta. Här får sig stereotyperna en rejäl omgång" - DN

"Ett berg av talang" - Kvällsposten

"En begåvning utöver det vanliga" - Expressen

"I en tid, som älskar entydighet, och skyr det paradoxala, pratar vi gärna om läggningar, diagnoser och livsstilsval. Vi vill ha hjältarna och offren. Arg emoji eller hjärtan. Men jaget i Evin Ahmads roman är allt annat än entydigt. Tvärtom lever hon mitt i en kollision av längtan, brist, förmåga, val, arv och slump som jag skulle kalla en belägenhet. Att gå någon till mötes där är ingenting man gör med mingelvin handen. Men det är ju dit vi måste, om vi på riktigt ska förstå." - GP

»Fanns en snubbe en gång som sa att blåa linjenfolk är bland dom deppigaste i huvudstaden.
Han menade att anledningen till det var att vi hela tiden åker i en mörk tunnel.
Alltså den enda sol och det enda ljus vi får är mellan en station.
Kista-Hallonbergen.
Annars åker vi från slutstation till en annan slutstation i en mörk tunnel.
Året om.«

Evin Ahmads skönlitterära debut är hårt slående dikt om resa och rörelse. Från en plats till en annan, en ålder till en annan, en framtid till en annan.

Från tugget på bänkarna i Akalla, adidasbyxor och falska Raybans från Alanya, till den fina dramahögskolan på Valhallavägen i Stockholm, där man gör andningsövningar och får massage. Där man mikrar gammalt kaffe för att man har så »dåligt med pengar«, men bor i bostadsrätt i innerstan, diskuterar maktordningar och passar på andras ordval.

Det är en berättelse om att bli konstnär och att vara en ung konstnär i vår samtid. Om att navigera mellan skuld och arv, välja mellan olika sorters svek, ta hand om sin begåvning. I texterna finns en explosiv energi, både ilska och eufori, och en sorg över allt som redan gått förlorat.

"Det råder ingen tvekan om att Evin Ahmad har både språklig förmåga och kritisk blick. " - SVD

"Istället för en linjär intrig presenteras vi för flyktiga men betydelsefulla livsepisoder som flyter in i varandra och som bygger upp en fint sammansatt historia." - BLT

"Skådespelerskan Evin Ahmads debutbok är ett flöde av tankar som fastnar perfekt på pappret. En resa mellan ord och platser - mellan världar och fördomar. Om att vara fri och samtidigt fast i en och samma roll." - Fokus

Evin Ahmad (f. 1990) har på kort tid etablerat sig som en av våra bästa unga skådespelare. Hon filmdebuterade i "Ett öga rött" 2007, gick ut Stockholms dramatiska högskola 2015 och hyllades för sin examensmonolog "Bangaren". Idag tillhör hon den fasta ensemblen på Folkteatern i Göteborg, där hon bland annat uppmärksammats för sin tolkning av Marie Antoinette.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En dag ska jag bygga ett slott av pengar
 2. +
 3. Flyga drake

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flyga drake av Khaled Hosseini (storpocket).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av En dag ska jag bygga ett slott av pengar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Träffsäker, roande och rapp
  Monica, 11 februari 2019

  Orden träffar mitt i hjärtat. Är ett skrik rakt ut i luften av frustration, ilska, skuld och kärlek, en personlig berättelse som träffar mitt i samhällets ömma punkter. Den är nödvändig.

  Nödvändig att läsa. Nödvändig att skrivas. Nödvändig att diskuteras. Framförallt nödvändig att ta till sig, inte skjuta bort orden och tänka att "det där gäller inte mig" för det gäller oss alla.

  Även om jag geografiskt står långt i från bokens handling (landsbygd kontra förort) så finns så ... Läs hela recensionen

 2. Förorts Ledsagare !
  Sirwan Balani, 25 juni 2018

  En ärlig berättelse från förorten. Även om det skrivs mycket om förorten men Berättelse inifrån ngt annat. Det är viktigt att förstå ungdomarna från dessa områden som vi gott om i hela Sverige tyvärr.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Evin Ahmad

 • Ahmad, Evin/En dag ska jag bygga ett slott Ljudbok

  Evin Ahmad

  Evin Ahmads skönlitterära debut är hårt slående dikt om resa och rörelse. Från en plats till en annan, en ålder till en annan, en framtid till en annan. Från tugget på bänkarna i Akalla, adidasbyxor och falska Raybans från Alanya, till den fina dr...