Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
266
Utgivningsdatum
2018-09-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Pettersson, Johan (form)
Dimensioner
178 x 110 x 16 mm
Vikt
153 g
SAB
Hc
ISBN
9789127155114
I en skog av sumak (pocket)

I en skog av sumak

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-09-07
79
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
"Det är en nåd att läsa Klas Östergren." Expressen
"Östergrens litteratur måste upplevas." SvD

"Den här nye bar ytterrock, mörka byxor med pressveck, vit skjorta under en cardigan. Han hade välputsade brogueskor med lädersulor. Det ljusbruna, lite lockiga håret var kortklippt. På det hela taget en vuxen stil som inte betecknade någon särskild tillhörighet, och därför inte heller något klart avståndstagande."

Den här nye heter Dan Schoultze, och anländer en dag vilken som helst till en Stockholmsskola med dåligt rykte och tusen elever inskrivna. Det är krig i Vietnam och vid huvudingången har någon klottrat »Allt nu!« Romanens jag Kenneth Jansson blir vän med den märklige Dan och hans syster, som bor tillsammans i ett stort hus som gränsar till en skog av träd som Kenneth aldrig sett förut. Sumak, med blad som ser ut som marijuana. Som visar sig växa i skuggan av sumakens blad. Några vuxna syns inte till. Inne i skogen finns en hydda, och när det blir sommarlov ligger de där alla tre, insvepta i grönska och rök.

En idyll, men den är bräcklig, omvärlden ska göra sig plågsamt påmind. Det krig som pågår i en annan världsdel drabbar alla, direkt eller indirekt. Ungdomarna i den lilla sumakskogen måste ta ställning, begå ett val som får ödesdigra konsekvenser.

Klas Östergren är en av Sveriges främsta författare och översättare. Hans senaste roman "Twist" kom på Natur & Kultur 2014, och 2015 kom en stor volym med hans kortprosa med titeln "Samlade noveller". Hans översättningar av Henrik Ibsens samtidsdramer kom ut i serien "Levande litteratur" i två band samma år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I en skog av sumak
 2. +
 3. Det tredje riket

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det tredje riket av Karl Ove Knausgård (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av I en skog av sumak. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Har recensenterna och jag läst olika böcker?
  Erica, 26 november 2018

  ... eller vågar man inte klaga på en Akademiledamot?

  I det här fallet har "En av våra främsta prosaister" lyckats knåpa ihop en osammanhängande, osannolik berättelse, om två tonåringar som aldrig får någon trovärdig karaktär, som beter sig totalt irrationellt och som talar som medelålders män ...
  ... i en lite finare Stockholmsförort där alla som bor i flerbostadshusen verkar tillbringa hela sommaren på sina balkonger - hur ofta ser man ens någon på sin balkong i ett sådant omr... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Klas Östergren