Sveriges nya miljardärer (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2019-10-18
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127155596
Sveriges nya miljardärer (e-bok)

Sveriges nya miljardärer (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-10-18

Styckköp

121

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Sverige har i dag fler miljardärer än någonsin tidigare men det är inte i industrin eller finansvärlden som den nya eliten växer fram. Istället är det en ny generation av superentreprenörerna som tar över. Många av dem startade med två tomma händer, och en idé.

Framgångssagor som Spotify, Klarna och Minecraft är bara toppen av detta isberg. I Sverige formas just nu en helt ny ekonomi, där riskkapital, makt och gränslöshet står i fokus. Men vilka är egentligen människorna bakom de nya svenska miljardbolagen? Vad driver dem? Och vad händer egentligen med ett samhälle när nya digitala innovationer slår sönder gamla strukturer?

De prisbelönta journalisterna Jon Mauno Pettersson och Erik Wisterberg skildrar dessa nya makthavare och detta historiska skifte med en kritisk och nyfiken blick. I boken möter vi bland annat Klarna-ledaren Sebastian Siemiatkowski, pizzamiljardären Niklas Östberg och Silicon Valley-profilen Stina Ehrensvärd.

Dessutom får vi lära känna den nya skolans riskkapitalister, de svenska e-handelsstjärnorna samt miljardärerna som paradoxalt nog känner tomhet trots att de har precis allt.

Sveriges nya miljardärer är en berättelse om vinnare, men också förlorare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »