Manifest för bättre kaffe (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
162
Utgivningsdatum
2019-07-12
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127156241

Manifest för bättre kaffe E-bok

(1 röst)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2019-07-12
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att brygga godare kaffe hemma behöver inte vara särskilt komplicerat. Du behöver egentligen bara väl rengjord grundutrustning, ett färskmalet gott kaffe, en våg, en timer och kunskapen i den här boken.

Men gott kaffe handlar inte bara om att använda rätt bryggteknik. Precis som te eller en flaska vin är kaffe en dryck vars smak och kvalitet skiftar enormt beroende på underart, ursprung och hur det sen skördats, processats, rostats och till sist bryggts. I den här boken får du därför följa kaffet från ursprung till färdig kopp och lära dig hur du får ut mesta möjliga smak av varje sort och ursprung.

Men den vill också väcka en medvetenhet om alla de händer som kaffebönorna passerat innan de till slut når din kopp och hur människor faktiskt påverkas av dina beslut. Världsmarknadspriset för kaffe har inte stigit sen 70-talet och de som fått betala för det är de som faktiskt producerar kaffet. Så för att verkligen kunna njuta av en riktigt god kopp kaffe måste vi nog börja bli beredda att betala mer för det.

"Boken Manifest för bättre kaffe är lustläsning för kaffenördar ? och lyfter samtidigt viktiga framtidsfrågor." Ulrica Ambjörn, Accent
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Manifest för bättre kaffe. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Kaffebryggning
    Sture Nilson, 13 mars 2021

    Intressanta fakta om kaffebönans historik och geografi.
    De olika kaffesorternas fördelar och svagheter.
    Detta hjälper Dig att ta kaffebryggningen till nya höjder.

Visa alla 1 recensioner