Metropolis : historien om mänsklighetens största triumf (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
513
Utgivningsdatum
2021-08-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Allan Klynne
Dimensioner
235 x 165 x 40 mm
Vikt
900 g
SAB
Oabba
ISBN
9789127156258

Metropolis : historien om mänsklighetens största triumf

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2021-08-27
259
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det tar tid att läsa Metropolis. Inte för att boken är dåligt skriven eller ointressant, tvärtom! Den är så sprängfylld av detaljer och berättelser att jag måste stanna på var och varannan sida för att googla fram
bilder../.../"
Forskning och framsteg

”En monumental bedrift. Att läsa boken är som att besöka en fascinerande stad för första gången – bländande och svindlande, ibland på samma gång. Metropolis är bräddfull av upplysningar och iakttagelser.”
The Wall Street Journal

”Metropolis är en välskriven och fascinerande bok som vänder sig till en intresserad allmänhet, men även till yrkesverksamma inom till exempel stadsplanering, etnologi och statsvetenskap.”
BTJ

Vad hände i går? 200 000 människor flyttade till en storstad. Vad hände i dag? Samma sak. Vad händer i morgon? Åter samma sak. I sju tusen år har människor bott i städer, men det är först nu de blivit lika många som de på landet. Vi lever mitt i den största migrationen i världshistorien.

Få eller många – stadsborna har alltid varit entreprenörer, och de har satt oproportionerligt djupa avtryck på det vi tänkt och skapat. Därför kallar Ben Wilson staden för mänsklighetens största triumf. Här skildrar han stadslivets utveckling, på gott och ont, från myten om det dekadenta Babylon till våra dagars ”smarta” miljonstäder.

Men den här boken är mer än en vanlig kronologisk exposé. För varje nytt skede i utvecklingen dröjer Wilson vid något särskilt tema som varit lika angeläget för alla historiens städer – om manligt och kvinnligt, om att riva det gamla, om att äta och överleva, om frihet och övervakning, om renlighet eller om det omöjliga i att försöka förinta en stad.

”En världshistoria berättad utifrån dess mest äventyrliga enheter … Briljant, förtrollande.”
Evening Standard

”På ett briljant sätt lyckas [Wilson] sätta fingret på krafterna som gör en stad levande.”
Financial Times
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Metropolis : historien om mänsklighetens största triumf
  2. +
  3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ben Wilson