Chiligaraget (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2019-04-10
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127156340
Chiligaraget (e-bok)

Chiligaraget (e-bok)

från frö till hotsauce

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-10
99
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
»Kort tid efter att jag börjat odla egen chili insåg jag att jag var fast i ett högst angenämt beroende. Att ta egna frön, plantera och sköta om, skörda och sedan förädla frukten till olika såser och inläggningar är otroligt givande.«

I Chiligaraget visar Mark Wilcox hur du här i Norden kan odla massor av olika sorters chili hela vägen från snällt fruktiga till galet superheta. Chili går att odla i köksfönstret, på balkongen eller i växthuset, och i boken ges svar på alla frågor som kan dyka upp hos nybörjaren och den som vill odla chili för husbehov: Vilka sorter ska man satsa på, hur sköter man dem bäst, hur tar man frön från egna plantor och hur övervintrar man dem?

Med hjälp av beprövade konserveringstekniker tas skörden om hand; torkning, rökning, syrning och inläggning skapar lång hållbarhet och ger fantastiska smaker.

Ett 20-tal verkligt användbara sorter som jalapeño, facingheaven, aji amarillo och hungarian hot wax presenteras närmare med allt från specifka odlingstips och knep till de recept där de passar bäst.

Mark Wilcox började under sin uppväxt på den kanadensiska landsbygden intressera sig för odling och matlagning. Den första chilifrukt han smakade gjorde minst sagt starkt intryck och Mark driver sedan ett par år Chiligaraget, en chiliodling med butik, i skånska Bräcke.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »