Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2019-02-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127156807
Människan har alltid vandrat (e-bok)

Människan har alltid vandrat (e-bok)

folkvandringar och vändpunkter i historien

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-15
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Sätt Jeanette Varbergs bok i händerna på våra politiker.
Svenska Dagbladet
Människan har alltid vandrat. Ibland har hon vandrat frivilligt, lockad att utforska det okända, ibland ofrivilligt, driven på flykt av krig, svält eller klimatförändringar. De stora vandringarna har ofta ägt rum vid vändpunkter i historien och betytt mycket för samhällsutvecklingen.
I denna korta introduktion gör Jeanette Varberg nedslag i elva av människans viktigaste vandringar - från Homo sapiens utvandring ur Afrika för 70 000 år sedan, via bronsålderns sjöfolk, medeltidens germaner och Nya världens conquistadorer till våra egna dagars flyktingströmmar till Europa.
Att människan alltid har vandrat är en av de viktigaste historiska lärdomarna man över huvud taget kan dra - särskilt som människan i dag vandrar mer än någonsin.
"Så sätt Jeanette Varbergs bok i händerna på våra politiker. Översätt den till fler språk, så att också världens politiker kan läsa den. Den är bara 140 sidor lång och betas av på en eftermiddag. Det vore väl investerad tid."
Svenska Dagbladet

"En bok om mänsklighetens historia som alla partiledare borde ha i fickan."
Göteborgsposten

"Jag råder alla partiledarna att läsa Jeanette Varbergs lediga och förbluffande innehållsrika lilla bok. Detta är Människans historia, i fickformat. Det visar också hennes överskådliga och sakrika genomgång som trots det begränsade formatet innehåller förbluffande mycket fakta och detaljer."
Nya Wermlandstidningen

"Jeanette Varberg har skrivit en viktig bok som trots sitt omfång känns rik. Den lyckas på samma gång framstå som obunden av tid, och rikta fokus mot de frågor som är akuta i dag"
Aftonbladet

"Läs gärna Varbergs lilla bok. Den ger perspektiv."
Karlstadstidningen

"Boken ger en god repetitionskurs i världshistoria eller varför inte en läsvänlig introduktion för nybörjaren."
Smålänningen

"Det är hisnande läsning där det rättframma och drastiska språket fördjupar upplevelsen."
Östgötacorrespondenten

"Men när "ett folk börjar vandra kan det sällan stoppas", summerar hon. Det visar också hennesöverskådliga och sakrika genomgång som trots det begränsade formatet innehåller förbluffande mycket fakta och detaljer."
Hallandsposten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Människan har alltid vandrat. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Hafsverk
    Mariner, 9 augusti 2018

    Skrapar bara på ytan, rapsodisk och full av upprepningar. Får stark känsla av att boken är sammanställd i all hast för att kunna surfa på aktuella debatter.
    Rekommenderar i stället Bojs/Sjölund: "Svenskarna och deras förfäder de senaste 11000 åren", trots titeln mycket mer än bara svenskt perspektiv, välskriven och med helt annan nivå, både litterärt och kunskapsmässigt.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Människan har alltid vandrat