Väderfenomen (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
444
Utgivningsdatum
2019-08-09
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127156937
Väderfenomen (e-bok)

Väderfenomen E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-08-09

Styckköp

55

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Kysjtym är ett litet samhälle i södra Uralbergen, okänt för de allra flesta. Men det skulle kunna fogas till en rad namn på platser som vi känner väl till: Tjernobyl, Fukushima.

Igor växer upp i Kysjtym under sovjettiden och en händelse i barndomen får avgörande betydelse för hur hans liv ska utspela sig han blir vittne till en oförklarlig död. Igor blir punkare, utbildar sig, träffar sin stora kärlek och försöker skapa sig en dräglig tillvaro. Hela tiden har han en känsla av att det är något i marken som förgiftar männ iskors tankar och kroppar. Vad är det som har drabbat hans stad? Så fort han tycker sig skymta ett svar dyker KGB-agenten som följt honom sedan barnsben upp.

Spåren löper tillbaka till Majak, den topphemliga anlägg ning som på femtiotalet var den sovjetiska atombombens vagga, men leder också framåt, in i vår tid. Levande och initierat berättar Anna Fock om liv som utspelar sig mitt i en nedtystad katastrof. Det handlar om maktens undanglidande väsen och den ryska medborgarens kamp för rättvisa och upprättelse.

Anna Fock tilldelades för sin debutroman Absolut noll (2013) Borås Tidnings debutantpris och Katapultpriset. 2016 kom Cirkus Smuts. Fock har mutat in ett eget område i den sam tida prosan; hon skriver om liv i utkanten och återvänder med sin tredje roman till debutbokens ryska miljöer.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Fock Anna

  • Kustobservationer

    Fock Anna

    När ensamheten kryper sig på vandrar Liis genom staden och besöker källarbarer och konstnärskaféer. Hon saknar sin kille Madis som flyttade ifrån Estlands kyla och mörker för ett annat liv i Filippinerna. Han ville ha henne med, men hon valde att ...