Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider & pét-nat (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2019-04-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Hunter, Laura (form) / Skogkvist, Fredrik (foto)
Dimensioner
240 x 195 x 20 mm
Vikt
695 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789127157101
Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider & pét-nat (inbunden)

Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider & pét-nat

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2019-04-12
216
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I Sverige står vi varje höst med ett överflöd av frukt i villaträdgårdar och gamla fruktlundar. Vilket slöseri, tänkte vi och startade vår ciderrevolution. Med enkel utrustning och ett öppet sinne kan vem som helst tillverka god och spännande cider jäst från våra äpplen, päron, plommon och bär.

Vår revolution grundar sig i inställningen att vår frukt är värd att hylla. För oss är inget är förbjudet, ciderns traditionella avgränsningar mot öl och vin egentligen bara är nonsens. Med lite kreativitet, lyhördhet inför naturen och en dos kunskap om naturliga jäsningsprocesser går det att skapa cider med ärliga smaker och härlig komplexitet. Genom att dra lärdomar från ölbryggare och vinmakare vill vi i denna bok visa dig hur du kan jäsa små och medelstora batcher cider som verkligen gör våra svenska frukter rättvisa.

"Ciderrevolution! fungerar främst som en introduktion och handbok för nybörjare. Huvudavsnitten behandlar grunderna i cidertillverkning, inklusive skörd, mustning, utrustning, jäsning samt lagring och jäsning på flaska. Fotografierna är ofta rent dokumentära och texterna jordnära och inspirerande med handfasta råd. (...) Boken riktar sig till alla som vill lära sig att ta hand om sin frukt och göra den drickbar året runt." BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ciderrevolution! : Din diy-guide till cider & pét-nat
  2. +
  3. Ciderboken : tillverka cider hemma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ciderboken : tillverka cider hemma av Peter M Eronson, Magnus Vasilis (inbunden).

Köp båda 2 för 420 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »