Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
307
Utgivningsdatum
2019-02-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127157446
Blå (e-bok)

Blå (e-bok)

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-15
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Maja Lundes roman "Binas historia" blev en världssensation när den kom häromåret, har hittills sålt i 150 000 exemplar i Norge och 400 000 exemplar i Tyskland! Det var en historia som rörde sig genom tid och rum och beskrev det sköra bandet mellan bi, människa och natur, och vad som skulle kunna hända om världens bin till slut försvann. Men det var också en roman som fascinerade läsarna med sambanden mellan berättelserna, som bara skenbart var skilda från varandra.

Arbetet med "Binas historia" och det enorma gensvaret gjorde att Maja Lunde började planera för ett större arbete, fyra romaner som på olika sätt behandlar de skrämmande kllimatförändringar som jorden genomgår just nu.

Årets roman "Blå" utspelar sig liksom "Binas historia" under flera tidsplan, det första är året som har gått:

2017: Signe är snart sjuttio, men skräms inte av havet. Hon seglar ensam bort från sin barndomsbygd i Norge för att konfrontera mannen som hon en gång älskade. Det är bara hon, båten som heter "Blå" och en märklig last.

2041: David tycker att han är för ung för att vara far, ändå har han blivit ensam med sin lilla dotter. De två är på flykt genom ett Sydeuropa som är drabbat av torka, där nord står mot syd, och där vattnet inte längre räcker till oss alla. Allt förändras den dag då de upptäcker en segelbåt i en övergiven trädgård långt inne i landet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Blå. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En handling som kändes
    Cecilia Björk, 1 augusti 2018

    Jag läste boken på ett soligt och torrt Gotland under juli 2018. En fin skildring av en äldre kvinna som kommer tillbaka till sin trakt i Norge, parallellt med en far och dotter som är klimatflyktingar i Frankrike. På ett fint sätt vävs handlingarna samman. Med den märkliga värmen och torkan i somras kändes det nästan som att jag var en del av boken. En fantastisk berättelse som gjorde mig medveten om mitt ansvar på jorden och det jag lämnar efter mig till mina barn - på ett enkelt och jordnära sätt. Läs den - den berör!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lunde Maja

Bloggat om Blå