Rymdens alfabet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2019-05-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Acedo, Sara R. (form)
Dimensioner
222 x 160 x 30 mm
Vikt
692 g
SAB
Uaa
ISBN
9789127158269

Rymdens alfabet

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2019-05-27
216
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  162
Visa alla 1 format & utgåvor
Maria Küchens Rymdens alfabet är en passionerad berättelse om människans rymdfärder och allt som hör därtill: Sovjetunionens 150 rymdhundar, rymddräkters haute couture och poplåtar om månraketer. SvD

I Rymdens alfabet ger sig Maria Küchen i kast med allt som hör rymden till: astronauterna, rymdbaserna, dräkterna, farkosterna, månlandningen och exakt vilken sorts penna det var som Buzz Aldrin tog hjälp av för att laga den trasiga strömbrytaren när det var dags att återvända till jorden. Från Bajkonurs heta stäpper reser Küchen till Cape Caneveral och bevittnar hur Spacex Falcon 9 fyller luften med ett mullrande dån och skjuts upp mot himlen.

Idag, 50 år sedan den första månlandningen, pågår en andra kapplöpning till månen. Rymdens gåtfullhet tycks inte släppa sitt grepp om oss.

Julen 1968 skrev Apollo 8 rymdhistoria genom att bryta sig loss från jordgravitationen och lägga sig i omlopp kring en annan himlakropp. Något sådant hade inte hänt tidigare. Alla som fram till dess hade skjutits upp i rymden hade stannat i bana kring vår planet. För första gången fick mänskligheten nu se sitt gemensamma hem utifrån rymden en oändligt ensam himlakropp omgiven av mörker. Ett drygt halvår senare landade människan för första gången på månen.

Maria Küchen har förvandlat passionen hon delar med många till en utforskande bok full av kärlek och mystik. Sedan hon som åttaåring såg de suddiga svartvita tv-bilderna av månlandningen hemma i vardagsrummet i Uppsala, har hon fascinerats av rymdfartens och astronomins olika gåtor.

Rymdens alfabet är ett närvarande reportage och en litterärt och filosofiskt reflekterande berättelse om rymdfartens historia och framtid.

Maria Küchen har med Rymdens alfabet skrivit en på alla sätt formidabel essäbok om sitt rymdintresse. Det är en fascination som gestaltas i en metodisk och pedagogisk genomgång från A till Ö, där vi lotsas genom både bekant terräng och förbluffande nyheter.
Jönköpings-Posten

"Küchen har skrivit en oavlåtligt fascinerande och lärorik populärkulturell rymdodyssé, med mängder av intressanta filmanalyser, anekdoter och oneliners, som att det största beviset för att det finns intelligent liv ute i rymden är att de valt att inte hälsa på oss."
Aftonbladet

Rymden, det är vi, konstaterar Martin Engberg efter att ha läst Maria Küchens tankeväckande essäbok om rymden."
Sydsvenskan

Rymdens alfabet är som starkast när [Maria Küchen] sörjer hur en epok blivit historia.
DN

"Küchens Rymdens alfabet är fylld av vetande, men också av mycket vördnad och passion inför både rymdens realiteter och storslagna mysterier."
BTJ

"Poeten och prosaisten Maria Küchens bok är både lärd, poetisk och underhållande."
Norrbottens-Kuriren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rymdens alfabet
 2. +
 3. Att flyga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att flyga av Maria Küchen (inbunden).

Köp båda 2 för 432 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rymdens alfabet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. För alla älskare av rymdfärderna
  Dan Agardh, 31 juli 2019

  Författarens roliga upplägg av kapitel ger en heltäckande bild av, i första hand, kapplöpningen till månen. Maria Küchen har besökt platser, pratat med en rad personer, undersökt, upptäckt och med sin nyfikenhet skapat en bild av ett stycke nutidshistoria. Förutom alla tekniska beskrivningar finns också ett tankfullt och kärleksfullt djup kring det som drev människan ut i rymden.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Küchen