Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2019-04-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127158863
Internet är trasigt (e-bok)

Internet är trasigt (e-bok)

Silicon Valley och demokratins kris

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-04-11
129
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
en rasande dokumentation av demokratins kris och nätets roll i den. En stridsskrift med strålkastarljuset på Silicon Valley.
Aftonbladet

Silicon Valleys drömmande visionärer skulle rädda demokratin och frälsa världen, men istället har deras uppfinningar banat väg för en antidemokratisk revolution som nu tycks hota hela vår mänskliga civilisation. Vad var det som gick så fel?

Med den globala vågen av antidemokratisk högerpopulism måste Silicon Valley-företagen fråga sig vilken roll de själva har haft i den här utvecklingen. För tio år sedan tycktes världen röra sig i en ostoppbar riktning mot mer demokrati, öppenhet och tolerans. Nu tycks land efter land gå åt motsatt håll.

Martin Gelin och Karin Pettersson besöker USA:s ledande tech-företag - Facebook, Google, Twitter - och intervjuar de ledande experterna i den amerikanska debatten om medier, demokrati och ny teknik, från Cambridge till Palo Alto, för att få en djupare förståelse av de enorma utmaningar som nu väntar oss. Hur kan vi göra internet och sociala medier till verktyg som främjar demokratin?

Detta är ingen moralistisk tjatbok om skärmtid, inte om filterbubblor, våld eller porr. Den handlar klart och tydligt om att sätta sociala medier i ett större sammanhang, om centralisering av makt, uppmärksamhetsekonomin, tidningsdöden, informationsglappet.
Värmlands Folkblad

Högaktuell och ett av de mest intressanta perspektiven på sociala mediers påverkan på demokratin.
Fredrik Karén, SvD

Det är gastkramande läsning om demokratins ödesfråga hur kan tekniken förstärka demokratin, istället för att hota den?
BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Internet är trasigt