Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
411
Utgivningsdatum
2018-08-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
231 g
SAB
Gcz Moberg, Åsa
ISBN
9789127158887
Livet (pocket)

Livet

(4 röster)
Pocket Svenska, 2018-08-20
69
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Våren 1968 är Åsa Moberg tjugo år gammal. Hon bor med den sjutton år äldre dokumentärfilmaren Tor-Ivan Odulf i ett litet hus i Vita bergen utan rinnande vatten. Gymnasiet har hon hoppat av - livet kan inte börja fort nog. Åsa har bestämt sig för att bli textilkonstnärinna.

Över världen drar ett ungdomsuppror fram. När Gunnar Myrdal i Dagens Nyheter skriver att de unga borde gå ut i strid i Vietnam i stället för att demonstrera hemma sätter sig Åsa Moberg vid skrivmaskinen. I mars det året publiceras hennes första artikel på Aftonbladets kultursida. Texten är en uppgörelse med de äldres självgodhet och gör henne omedelbart till en röst för en ny generation.

Alltsedan sin första artikel har Åsa Moberg haft en närvarande och ständigt nyfiken blick på samhället och kulturen. Hon tog strid mot kärnkraften, var sexrådgivare på Vecko-Revyn och översatte Simone de Beauvoirs Det andra könet. I Livet rör hon sig mellan livets ljus och mörker. På sitt eget öppenhjärtiga sätt berättar hon om familjen och barndomen, kärleken och politiken, åren på Aftonbladet, och om 1968.

"Tack Åsa Moberg, för att du tog kampen . Jag fylls av ödmjukhet när jag läser om alla gånger Åsa Moberg var den enda kvinnan i mansdominerade sammanhang."
Ida Therén, Svenska Dagbladet

"Åsa Moberg skriver som alltid lätt och levande ... Jag njuter av varje ord."
Ulrika Knutson, Sydsvenskan

"Det är en flygande läsning, engagerande och självklar i sin stil. Och det är gripande, utan att någonsin bli sentimentalt. Åsa Moberg dömer inte ... Det är omöjligt att placera in Åsa Moberg i en grupp eller i ett fack. Hon är alldeles för egensinnig och oberoende för att det ska vara möjligt. Och tillgång - nja - det har hon väl haft, men alltid bara genom sitt eget hårda arbete och sin så klara blick."
Anneli Dufva, Sveriges Radio P1

"Åsa Mobergs underhållande memoarer bärs fram av lika delar självförtroende och kompromisslöshet . 'Vissa dagar kan jag nuförtiden tycka att jag har fattat hur man gör, hur man ska leva', skriver hon mot slutet av biografin. Så ja tack, Åsa Moberg! Se till att leva länge nog för att kunna skriva den utlovade 'Livet 2'."
Aase Berg, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Livet
  2. +
  3. Korthuset : En domares berättelse om kickarna och spelet bakom världsfotbollen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korthuset : En domares berättelse om kickarna o... av Jonas Eriksson, Anders Cedhamre (pocket).

Köp båda 2 för 144 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Åsa Moberg