Mellan raderna : en bok om att vara kvinna och journalist (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2018-08-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Hosseini, Sepidar (form) / Nilsson, Elin (form)
Dimensioner
228 x 176 x 17 mm
Vikt
488 g
SAB
Ohja-c:k.4
ISBN
9789127158900
Mellan raderna : en bok om att vara kvinna och journalist (inbunden)

Mellan raderna : en bok om att vara kvinna och journalist

Inbunden Svenska, 2018-08-11
199
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Den här boken handlar om kvinnliga journalisters vardag och det som fortfarande är svårt att benämna: det subtila kvinnoförtrycket. Det där som nästan alltid går att bortförklara, men som kan ta död på den mest engagerades glöd, göra den roliga tråkig och den smarta dum.

Numerärt är journalistbranschen en av Sveriges mest jämställda, ändå är det oftast män som får göra de bästa jobben, ta emot all kredd och uppmuntran och se sina idéer bli verklighet. Det är också män som får de bästa positionerna och sitter på pengarna. Det är ett problem.

I Mellan raderna - en bok om att vara kvinna och journalist har Jenny Nordlander samlat rapporter och vittnesmål från Sveriges största redaktioner. Journalister berättar om hur de har särbehandlats på grund av att de är kvinnor - och hur det har påverkat deras karriär.

I början av 1700-talet krävdes det bokstavligt talat att en man dog för att en kvinna skulle tillåtas delta i arbetet. Jenny Nordlander visar hur situationen för kvinnor i mediebranschen har förändrats över tid, från tryckeriänkorna och de första kvinnliga reportrarna, utrikeskorrespondenterna och cheferna till idag där några av Sveriges främsta journalister och skribenter Åsa Beckman, Bilan Osman, Johanna Frändén, Frida Söderlund, Agneta Pleijel, Ametist Azordegan, Nivette Dawod, Sara Meidell, Emilie Roslund och Åsa Moberg - berättar om sina yrkesliv.

I spåren av #metoo och journalisternas upprop #deadline 2017, och efter debatten om jämställdhet inom mediebranschen våren 2018, måste vi ta nästa steg och prata om det mer subtila kvinnoförtrycket. Det som få sätter ord på, men som står skrivet mellan raderna.

Jenny Nordlander är journalist. Hon har tidigare arbetat på Dagens Nyheter, Sveriges Radio och Aftonbladet, och senast som chefredaktör för tidningen Nöjesguiden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan raderna : en bok om att vara kvinna och journalist
  2. +
  3. Män förklarar saker för mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Män förklarar saker för mig av Rebecca Solnit (pocket).

Köp båda 2 för 254 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jenny Nordlander

  • Mellan raderna

    Jenny Nordlander

    Den här boken handlar om kvinnliga journalisters vardag och det som fortfarande är svårt att benämna: det subtila kvinnoförtrycket. Det där som nästan alltid går att bortförklara, men som kan ta död på den mest engagerades glöd, göra den roliga tr...

Bloggat om Mellan raderna : en bok om att vara kvinn...