Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
245
Utgivningsdatum
2018-11-05
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Eva Johansson
Originaltitel
Pojken kommer
Medarbetare
Gunnarsson, Klara (form)
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
144 g
SAB
Hce
ISBN
9789127159136
Levande och döda (pocket)

Levande och döda

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-11-05
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Levande och döda börjar med ett stort antal mänskliga kroppar uppradade längs väggen i en gympasal. Det stinker i värmen, uppsvällda tår sticker ut under lakanen »som tjocka stumpar ingefära«. Det är 1980, platsen är Kwangju i Sydkorea. Hundratals studenter som protesterat mot regimen har just mördats av militären i en massaker. I massan av dödade unga människor vandrar en pojke, Dong-ho, omkring. Han letar efter sin vän. När han hittar honom, kommer han då att vara levande eller död? Och vad händer med själen hos den kropp som slutar leva?

I en serie länkade episoder som rör sig från 1980 fram till vår tid, gör berättaren nedslag i ett samhälle präglat av censur och skräckfylld tystnad. Samtidigt finns hela tiden en mäktig drivkraft att minnas, berätta och ge mänskligheten tillbaka till dem som berövats den.

Med Levande och döda introduceras den mångfaldigt prisbelönta Han Kang på svenska. Hennes roman är ett stilistiskt mästerverk vars klara skönhet kontrasterar mot den brutala materian. Liksom en Primo Levi eller en Solsjenitsyn, tar hon sig an den stora och svåra frågan om människors handlingar, deras potential för grymhet och ömhet.

Han Kang är född i Kwangju, Sydkorea och flyttade till Seoul vid tio års ålder. Fyra månader senare inträffade i hennes forna hemstad den massaker som Levande och döda behandlar. Hon debuterade som författare 1993. 2007 kom Vegetarianen, den kortroman som blev hennes genombrott utanför Sydkorea och 2016 belönades med Internationella Man Booker-priset.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Levande och döda
  2. +
  3. Vegetarianen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vegetarianen av Han Kang (pocket).

Köp båda 2 för 100 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Levande och döda. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En berättelse som lämnar avtryck
    MarieStrid, 28 augusti 2019

    Berättelsen tar mig nära personerna som träder fram och lämnar avtryck i mitt minne långt efter att jag slutat läsa. Aldrig tidigare har jag läst en bok med beskrivningar av liv och död som i denna. Jag älskar sättet författaren tar mig med på en resa där jag inte vet vart vi är på väg men inte vill sluta följa med. Språket, miljöerna o berättelsen fångar mig. Jag får dessutom insikter i vad som hänt för inte allt för länge sedan men som inte blivit berättad förr.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Han Kang