Brytningstid : hur gruvan blev en ödesfråga (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
330
Utgivningsdatum
2020-10-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
217 x 145 x 25 mm
Vikt
514 g
SAB
Pdab.05
ISBN
9789127159150
Brytningstid : hur gruvan blev en ödesfråga (inbunden)

Brytningstid : hur gruvan blev en ödesfråga

Inbunden Svenska, 2020-10-16
209
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Tolv gruvor finns i Sverige, men vi skulle kunna ha betydligt fler. Vill vi det? Marcus Priftis belyser frågan ur ett historiskt, ekonomiskt, etiskt och miljömässigt perspektiv. Ett allmänbildande standardverk. Filter

Detta är en välskriven och högst angelägen bok som ger faktaargument oavsett vilken ståndpunkt man företräder." BTJ

Bilar, internet, vattenledningar och sjukvård inget i den moderna civilisationen hade varit möjligt utan gruvor. Och i takt med att Afrika och Asien reser sig ur fattigdomen och de fossila bränslena ska fasas ut, kommer det att krävas ännu mer metall.

Sveriges historia slingrar sig kring gruvorna och det finns ännu gott om metaller i vår berggrund. Många hoppas att gruvan ska kunna rädda både klimatet och glesbygden. Men jorden är redan hårt trängd av människans exploatering och frågan är hur länge till naturen orkar stå emot.

I Brytningstid reser Marcus Priftis genom gruvlandet Sverige och går på djupet med vad gruvan har gett oss. Vi är djupt beroende av metallerna. Men hur länge kan vi fortsätta leva så här och hur ska vi ha det istället?

"Läsaren får möjlighet att sätta sig in i alla de komplicerade frågor som metallbrytningen runt om i världen idag väcker./.../ Inledningsvis finns en utmärkt sammanfattning av svensk gruvdrifts historia. Detta är en välskriven och högst angelägen bok som ger faktaargument oavsett vilken ståndpunkt man företräder." BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Brytningstid : hur gruvan blev en ödesfråga
  2. +
  3. Smutsiga miljarder : den svenska gruvboomens baksida

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smutsiga miljarder : den svenska gruvboomens ba... av Arne Müller (häftad).

Köp båda 2 för 376 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marcus Priftis