Brytningstid (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
2020-10-16
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127159174

Brytningstid E-bok

Hur gruvan blev en ödesfråga

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2020-10-16
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Detta är en välskriven och högst angelägen bok som ger faktaargument oavsett vilken ståndpunkt man företräder." BTJ

Bilar, internet, vattenledningar och sjukvård ? inget i den moderna civilisationen hade varit möjligt utan gruvor. Och i takt med att Afrika och Asien reser sig ur fattigdomen och de fossila bränslena ska fasas ut, kommer det att krävas ännu mer metall.

Sveriges historia slingrar sig kring gruvorna och det finns ännu gott om metaller i vår berggrund. Många hoppas att gruvan ska kunna rädda både klimatet och glesbygden. Men jorden är redan hårt trängd av människans exploatering och frågan är hur länge till naturen orkar stå emot.

I Brytningstid reser Marcus Priftis genom gruvlandet Sverige och går på djupet med vad gruvan har gett oss. Vi är djupt beroende av metallerna. Men hur länge kan vi fortsätta leva så här ? och hur ska vi ha det istället?

"Läsaren får möjlighet att sätta sig in i alla de komplicerade frågor som metallbrytningen runt om i världen idag väcker./.../ Inledningsvis finns en utmärkt sammanfattning av svensk gruvdrifts historia. Detta är en välskriven och högst angelägen bok som ger faktaargument oavsett vilken ståndpunkt man företräder." BTJ

Marcus Priftis är kemist, före detta statlig miljöhand läggare och författare till ett flertal böcker med fokus på manlighet och rasism. Brytningstid är hans första bok på Natur & Kultur.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marcus Priftis