Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
119
Utgivningsdatum
2019-02-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127159280

Brun flicka drömmer E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2019-02-15

Styckköp

79
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En av årets vackraste texter.
DN
Brun flicka drömmer är Jacqueline Woodsons memoarer skrivna på fri vers. Hon skildrar sin uppväxt i South Carolina och i New York och hur det var att växa upp som svart flicka i USA på 1960- och 1970-talet. Ömsint och starkt leder varje rad in i barnets sökande efter tillhörighet och en plats i världen.
Jacqueline Woodson har skrivit ett trettiotal böcker och är flerfaldigt prisbelönt. Hon tilldelades ALMA-priset 2018, är läsambassadör i USA (2018-2019) och har valts till Barack Obamas O Book Club.
Jacqueline Woodson låter oss möta unga människor som kämpar för att hantera sin utsatthet och finna en plats där tillvaron kan få fäste. På ett närmast tyngdlöst språk skriver hon fram berättelser med en djup och sammansatt klang. Jacqueline Woodson fångar en unik poetisk ton i en vardag som delas mellan sorg och hopp.
ALMA-juryn
Det är en fantastisk bok som går rakt in i hjärtat ... Varje rad vittnar om barnets sökande efter en tillhörighet och en plats i världen. Gripande läsning för både barn och vuxna.
Ingalill Mosander, Aftonbladet
Woodson har en förmåga att ställa in skärpan på precis rätt detaljer.
Anna Tullberg, Sveriges Radio P1
Jacqueline Woodsons Brun flicka drömmer är en personlig och politisk skildring om att söka sin plats i världen. Carolina Thelin läser en välkammad självbiografi.
Opulens
Brun flicka drömmer är en såväl enkel som komplicerad barndomsskildring ... Det finns en direkthet i detaljerna, i varje smak och beröring som lyfts fram, i alla uppväxtens känslor. Det är vardagens sinnesintryck, det är sorger och det är samhällsproblem; allt är lysande berättat.
Maria Sörgard, Arbetarbladet
Brun flicka drömmer är poetiskt skriven, med ett flyt och en närvaro som gör den till en bladvändare. Här samsas både sorg och kärlek.
Viveca Bladh, Sveriges Radio P4
Athena Farrokhzad har gjort en briljant översättning. Brun flicka drömmer är en stor läsupplevelse för ungdomar och vuxna.
Christina Wedenmark, BTJ
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jacqueline Woodson