Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2019-09-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
357 g
SAB
O
ISBN
9789127159341
Dom som stod kvar (inbunden)

Dom som stod kvar

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-23
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vintern 2017 lär Thord Eriksson känna en sjuttonårig afghansk kille som fått avslag på sin asylansökan. Två år tidigare hade Aria i likhet med många andra kommit ensam till Sverige. Då var gränserna öppna, men kort därefter klubbades beslutet om en ny asylpolitik igenom i Riksdagen och hans möjligheter att stanna förändrades i ett slag. När Thord tog del av det juridiska materialet var han först övertygad om att ett misstag begåtts. Snart insåg han att Aria var långt ifrån ensam och att många antingen tvingats lämna landet eller valt en osäker och farlig tillvaro som papperslösa. Så väcktes hans engagemang för de ensamkommande unga.

Dom som stod kvar är en bok om dessa unga människor. Men det är också en bok om de vanliga svenskar gode män, familjehemsföräldrar, lärare, socialarbetare, kuratorer, fotbollstränare som tar det ansvar som samhället och politiken avbördat sig. Medan migrationspolitiken hårdnat kämpar dessa svenskar med att ordna tak över huvudet och ingjuta hopp hos en grupp unga vars tillvaro framstår som alltmer desperat.

Det som sker i Sverige idag är en skamfläck liknande baltutlämningen och att flyende tyska judar stoppades vid gränsen i slutet av 30-talet. Detta är en bok om dem som vägrar låta den berättelsen om Sverige vinna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dom som stod kvar
 2. +
 3. Herrarna satte oss hit : om tvångsförflyttningarna i Sverige

De som köpt den här boken har ofta också köpt Herrarna satte oss hit : om tvångsförflyttninga... av Elin Anna Labba (inbunden).

Köp båda 2 för 448 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Dom som stod kvar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. aktivistisk sörja
  Ahmed, 24 september 2020

  Intressant och samtidigt skrämmande att följa tankarna från en av de som aktivt bidrog till att förändra Sverige från grunden.

 2. Vittnesmål
  Margareta Lundgren, 13 november 2019

  Mycket väldokumenterad bok om hur vanliga svenskar påverkas av myndigheters sätt att behandla asylsökande. Upprörande och gripande. Öppnar våra ögon för vad som händer i vårt land.

 3. Ett tidsdokument 2015-19

  En mycket viktig bok för oss som vet och minns och en än viktigare bok för dem som inte vet! En fantastisk bok som ALLA borde läsa.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Thord Eriksson

 • De som inte vill något får bo på natthärbärge

  Thord Eriksson

  Om hemlösa missbrukare Stockholm har cirka 1500 hemlösa. De har inte blivit fler och är inte heller samma personer som i början av 90-talet. De som var hemlösa då är sannolikt döda idag. Hängde deras död ihop med att samhällets omsorgsstege ...