Dom som stod kvar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2019-09-28
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127159358
Dom som stod kvar (e-bok)

Dom som stod kvar (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2019-09-28
105
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vintern 2017 lär Thord Eriksson känna en sjuttonårig afghansk kille som fått avslag på sin asylansökan. Två år tidigare hade Aria i likhet med många andra kommit ensam till Sverige. Då var gränserna öppna, men kort därefter klubbades beslutet om en ny asylpolitik igenom i Riksdagen och hans möjligheter att stanna förändrades i ett slag. När Thord tog del av det juridiska materialet var han först övertygad om att ett misstag begåtts. Snart insåg han att Aria var långt ifrån ensam och att många antingen tvingats lämna landet eller valt en osäker och farlig tillvaro som papperslösa. Så väcktes hans engagemang för de ensamkommande unga.

Dom som stod kvar är en bok om dessa unga människor. Men det är också en bok om de vanliga svenskar gode män, familjehemsföräldrar, lärare, socialarbetare, kuratorer, fotbollstränare som tar det ansvar som samhället och politiken avbördat sig. Medan migrationspolitiken hårdnat kämpar dessa svenskar med att ordna tak över huvudet och ingjuta hopp hos en grupp unga vars tillvaro framstår som alltmer desperat.

Det som sker i Sverige idag är en skamfläck liknande baltutlämningen och att flyende tyska judar stoppades vid gränsen i slutet av 30-talet. Detta är en bok om dem som vägrar låta den berättelsen om Sverige vinna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eriksson Thord

  • Folk dör här

    Eriksson Thord

    En pappa, två äldreboenden och välfärdens framtid. Det här är en bok om hur det är att åldras i Sverige 2014. Rubriker om blöjvägning, vårdskandaler och riskkapitalister har gjort äldrevården till ett större samtalsämne än någonsin ? ändå verkar i...

Bloggat om Dom som stod kvar