Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
268
Utgivningsdatum
2019-02-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127159495
När lögnen blir sanning (e-bok)

När lögnen blir sanning (e-bok)

Om händelserna efter Macchiariniaffären

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2019-02-11
105
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Macchiariniaffären briserar i januari 2016 och Sverige skakas av de uppgifter som avslöjas: forskningsfusk, operationer som gått fel och orsakat stort lidande och död hos patienter, och universitets- och sjukhusledningar som vägrar ta uppgifterna på allvar.

Harriet Wallberg var rektor på Karolinska Institutet när kirurgen Paolo Macchiarini rekryterades 2010, men hade lämnat universitetet långt innan de allvarliga problemen upptäcktes. Åtta månader efter att affären var ett fak tum pekas hon ut som orsaken till skandalen och sparkas med omedelbar verkan av regeringen från sin tjänst som universitetskansler.

Hur kunde det ske? Varför hölls hon ansvarig för något hon inte hade del i?

När lögnen blir sanning är Harriet Wallbergs och Kristina Appelqvists skildring av vad som hände de där månaderna när en av de största skandalerna på ett svenskt lärosäte blev känt för allmänheten och det spel som tog vid när ansvar skulle utkrävas. Wallberg och Appelqvist visar på felaktigheter och direkta osanningar som omgärdar Macchiariniutredningen. De ställer frågan: hur kunde fakta och sanning betyda så lite för ett universitet och för det politiska etablissemanget?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av När lögnen blir sanning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Unket maktspel avslöjat
    Martin Wierup, 18 februari 2019

    En skicklig analys som befriande blottlägger och slår undan benen på de som genom ett unket intrigspel trodde sig genom att offra en oskyldig syndabock kunde rädda sitt eget skinn och undgå blottläggandet av en unken kultur på KI och departementet/regeringen. Lyckligtvis stångade bocken tillbaka och vann. Mest glädjande nog att den stolte budbäraren Sten Heckscher blev avslöjad.

  2. Värdefull
    Alex, 3 februari 2019

    En välgjord illustration av hur fakenews skapas och vilseleder till och med den mest erfarne journalisten. Tack Harriet Wallberg för din ihärdighet.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om När lögnen blir sanning