Söndagsvägen : berättelsen om ett mord (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2020-06-12
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127160033

Söndagsvägen : berättelsen om ett mord E-bok

(6 röster)  |   Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2020-06-12
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
En kväll i juli 1965 påträffas en ung kvinna död i sitt hem i ett idylliskt radhusområde söder om Stockholm. Polisen avfärdar det först som självmord, men snart står det klart att hon blivit mördad. Men av vem och hur? Därmed inleds den största och mest komplicerade mordutredningen i Sverige före Palmemordet. Den legendariske kommissarien G.W. Larsson leder arbetet.

Mordet väcker stor uppmärksamhet, och även stor skräck, för det visar sig att gärningsmannen gått till verket med stort raffinemang, och utredarna fruktar en upprepning. När mördaren till slut grips visar det sig att han funnits under polisens näsa hela tiden. Och inte nog med det: han frikänns sensationellt nog i tingsrätten.

Söndagsvägen, som bygger på djupgående arkivstudier och intervjuer, är inte bara den sanna berättelsen om ett brott, utan är även en skildring av Sverige under rekordårens topp, och då inte bara av dess välstånd och framtidsoptimism, utan även av dess förträngda och mörka undersida.

Peter Englund (f. 1957) är fil.dr i historia och professor. Han har skrivit en rad böcker om svensk och internationell historia, som i flera fall varit succéer även utomlands. Han är sedan 2002 ledamot av Svenska Akademien och var 20092015 dess ständige sekreterare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Söndagsvägen : berättelsen om ett mord. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mer av detta tack!
    Borola, 8 juni 2021

    Ett i raden av äckliga mord som växer till en hel historia över vårt gemensamma kollektiva förflutna, otrolig research och väldigt bra skrivet.

Visa alla 1 recensioner