Onda nätters drömmar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
680
Utgivningsdatum
2022-08-19
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127160095
Onda nätters drömmar (e-bok)

Onda nätters drömmar E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2022-08-19

Styckköp

121

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vändpunkt, november 1942. Världen står och väger mellan barbari och civilisation, vad som helst kan hända. Ingen vet att historiens största globala katastrof ? andra världskriget ? nu är på väg att avgöras. Allra minst de som är mitt uppe i den. Här får vi följa några av dem, hela vägen in i deras allra innersta, under den ödesmättade månaden.

De är 39 högst olika människor. De kommer ifrån Algeriet, Italien, Kina, Sovjetunionen, Japan, Frankrike, USA. De befinner sig i El Alamein, Guadalcanal, Stalingrad, Treblinka. Eller i Paris, Berlin eller någon fredlig småstad ingen hört talas om. De är militärer och civila, från båda sidor: hemmafruar, journalister, krigsfångar, flyktingar, partisaner, sexslavar, soldater, studenter. Och de flesta är unga ? åtminstone alldeles för unga för att behöva genomleva ett grymt krig på nära håll.

Genom deras bevarade vittnesmål ? brev, dagböcker, memoarer ? har Peter Englund skapat en lika laddad som intim berättelse om krigets vändpunkt, skildrad inifrån, nära, och får den därigenom att framträda på ett alldeles nytt vis.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »